Monitorul de Suceava

Primarul de Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, le-a dat de lucru parlamentarilor PNL din prima zi a noului său mandat

Dana HUMOREANU, Dan COMAN

 

Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a fost învestit, miercuri, în funcție și a depus jurământul pentru un nou mandat, la fel și câmpulungenii aleși în deliberativul local.

La ceremonie au fost prezenți prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, și parlamentarii PNL Angelica Fădor și Daniel Cadariu. Acestora din urmă primarul Negură le-a cerut să discute și să rezolve în coaliția de guvernare una dintre cele mai importante probleme pentru primarii din 61 de localități din județul Suceava, anume asigurarea de la bugetul național a banilor necesari pentru rata de capital la proiectul „Utilități și mediu”.

Primarul a făcut referire la faptul că în perioada în care liderul PNL Gheorghe Flutur a fost președinte al Consiliului Județean Suceava acesta s-a implicat în alocarea banilor pentru plata ratelor la proiect. „Eu știu ce înseamnă să nu te ajute statul român cu 1,1 milioane de euro, cât este rata anuală a orașului nostru la acest proiect, până în 2031. Într-un an ne-a pedepsit cineva și nu ne-a dat banii prin bugetul național. Președintele Flutur a făcut tot ce a fost posibil ca ratele de capital pentru <Utilități și mediu> să fie plătite din bugetul național, să nu rămână pe umerii orașelor și comunelor. Domnilor parlamentari, discutați acest subiect în coaliție și transmiteți ca ratele de capital să fie prinse în bugetul pe anul 2025, altfel sumele vor greva bugetul nostru local”, le-a cerut imperativ primarul parlamentarilor liberali.

În cadrul ceremoniei de învestire, Mihăiță Negură, cu o experiență de 16 ani în administrația locală, în trei mandate de primar și unul de viceprimar, a declarat că ziua în care primarul și consilierii locali depun jurământul este importantă nu doar pentru ei, ci și pentru comunitatea care i-a ales și care așteaptă să-i fie confirmată încrederea acordată. El a mulțumit membrilor deliberativului din mandatul 2020-2024 și i-a felicitat pe cei realeși, subliniind că acest lucru înseamnă o confirmare că activitatea lor a fost apreciată de locuitorii orașului, în ciuda faptului că au decis și au implementat și măsuri care n-au fost populare. „Pentru încă 4 ani de zile câmpulungenii v-au acordat încredere. Asta înseamnă că au văzut rezultatele jurământului pe care l-ați depus în 2020 și astăzi stați din nou la masa decizională pentru viitorul acestei comunități. N-a fost ușor pentru că pe parcursul acestor mandate am luat și măsuri nepopulare, ca de exemplu supraimpozitarea cu 500% a tuturor clădirilor care aveau fațade deteriorate sau dărâmarea a peste 1.000 de garaje și magazii. Cu colegii din Consiliul Local și din primărie am reușit astfel să aducem 1.700 de locuri de parcare de reședință în cartierele de blocuri”, a arătat Mihăiță Negură, subliniind că deciziile nepopulare trebuie asumate.

Primarul le-a solicitat consilierilor nou aleși să manifeste același respect față de comunitate și de colegi ca și vechiul consiliu și să întrețină atmosfera de lucru de colaborare, indiferent de culoarea politică. „Nu voi accepta discuții care nu au legătură cu bunul mers al comunității. De aceea ședințele sunt live. Toată lumea poată să ne urmărească și să vadă aportul fiecăruia, ce a făcut, ce n-a făcut, ce a votat, cum a votat”, a spus Negură.

Referitor la activitatea fostului consiliu și a funcționarilor din primărie, primarul a declarat că rezultatele se văd în oraș, în proiectele de peste 100 de milioane de euro finanțate din fonduri europene, fonduri guvernamentale și de la Consiliul Județean. El a făcut apel la răbdarea concitadinilor pentru următoarea perioadă, cât se implementează proiectul de extindere și modernizare a rețelelor de apă și canalizare, care vor aduce disconfort pe durata realizării lucrărilor.

De asemenea, Mihăiță Negură i-a transmis mulțumiri fostului președinte al Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, despre care a spus că și-a lăsat amprenta asupra a trei investiții foarte importante pentru câmpulungeni: deblocarea finanțării și lucrărilor la pârtia de schi, o investiție de 15 milioane de euro care fusese complet blocată din 2008; modernizarea drumului județean 175A Izvorul Alb – Masivul Rarău, investiție de 5 milioane de euro finanțată din bugetul Consiliului Județean; punctul aeromedical SMURD, investiție de 2,7 milioane de euro, de asemenea finanțată de Consiliul Județean.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 23 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.