Monitorul de Suceava Recunoaștere

Primarul Vasile Iliuț a acordat titlul de Cetățean de Onoare Post-Mortem al orașului Vicovu de Sus fostului protopop Ionel Maloș

Dan COMAN

Primarul din Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, a acordat titlul de Cetățean de Onoare Post-Mortem fostului protopop Ionel Maloș. Ceremonia a avut loc sâmbătă, în fața primăriei din Vicovu de Sus, în prezența a numeroși cetățeni ai orașului, alături de care au fost prezenți fiul fostului părinte protopop, Ionel Constantin Maloș, și mama acestuia, Elena Maloș. În cuvântul său, actualul protopop de Rădăuți, Ionel Constantin Maloș a ținut să le transmită celor prezenți că acest titlu de cetățean de onoare „ne onorează foarte mult și ne bucură, în același timp, pentru că, iată, chiar și după 20 de ani, memoria și faptele celui care a însemnat ceva pentru orașul Vicovu de Sus și pentru comunitatea de aici nu sunt uitate”.

La rândul său, primarul Vasile Iliuț a declarat că l-a cunoscut personal pe fostul părinte protopop Ionel Maloș. Vasile Iliuț a ținut să precizeze că a fost alături de el în momentul în care a trecut la cele veșnice. „L-am cunoscut pe părintele protopop Ionel Maloș. Un om deosebit și întâmplarea a făcut și Dumnezeu așa a rânduit ca în momentul în care s-a întâmplat plecarea lui de aici, de pe pământ, în lumea cea de dincolo, unde este cu mult mai bine, să fiu acolo. Și în inima mea, parcă un dor și o recunoștință băteau mereu. Și chiar am vorbit de multe ori cu părintele protopop Maloș să căutăm un prilej pentru a-i oferi acest titlu. Și după cum vedeți, Dumnezeu a rânduit și cu vremea asta, așa de minunată, să putem astăzi să oferim acest titlu”, a spus Vasile Iliuț.

El a adăugat că titlul de cetățean de onoare a fost oferit în semn de omagiu și de înaltă apreciere pentru întreaga activitate socială, culturală și religioasă în cadrul comunității din Vicovu de Sus a fostului părinte protopop Ionel Maloș, precum și pentru profesionalismul și dăruirea sufletească, precum și contribuția adusă la sporirea prestigiului orașului. Titlul de Cetățean de Onoare Post-Mortem i-a fost înmânat văduvei fostului părinte protopop, Elena Maloș. De precizat că această distincție a fost acordată la 20 de ani de la trecerea la cele veșnice a părintelui protoiereu Ionel Maloș. 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 01 Iulie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.