Monitorul de Suceava Succes

Premiul I pentru Agata Zugravu la Festivalul-concurs Internațional de muzică populară „Mugurelul”

Andreea ROȘU

În perioada 28-29 septembrie 2024, Agata Zugravu a participat la ediția a XVIII-a a Festivalului-concurs Internațional de muzică populară “Mugurelul”,care a avut loc la Dorohoi.

Festivalul are ca scop atragerea şi promovarea tinerelor talente din ţară şi din străinătate și depistarea şi valorificarea creaţiilor folclorice autentice, de certă valoare artistică.

Această ediție a festivalului-concurs a reunit peste 600 de artiști din România, Republica Moldova, Ucraina, Italia și Serbia. Aceștia au fost repartizați în 3 secțiuni: Interpretare vocală, Interpretare instrumentală și Ansambluri de cântece și dansuri folclorice/Grupuri instrumentale/vocale. Concursul individual s-a desfăşurat pe următoarele categorii de vârstă: 7 – 10  ani, 11 – 12 ani, 13 – 14 ani și 15 – 19 ani. Participanții, câte doi pentru fiecare județ, au avut de prezentat un repertoriu din zona folclorică pe care o reprezintă.

Agata, elevă în clasa a V-a la Școala Gimnazială “Miron Costin” din Suceava, a obținut Premiul I la Secțiunea soliști vocali, categoria de vârstă 11-12, interpretând piesa “Iaca-i zi de sărbătoare” din repertoriul solistei Andreea Haisan.

Anul 2024 a fost un an încununat de succes pentru Agata. Ea a mai obținutPremiul I la Festivalul-concurs Național de interpretare a Muzicii Populare „Natalia Șerbănescu” de la Tulcea,care a avut loc în perioada 21-22 iunie 2024, și Trofeul secțiunii Interpretare Muzică Populară la prima ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară și Populară „În suflet copii” de la Botoșani, care a avut loc în perioada 1-2 iunie.

Agata este îndrumată de prof. Ioana Cămară, de la Academia de Arte Modus Vivendi.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 09 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.