Daniela MICUŢARIU
Lupii lui Alex Calancea din Republica Moldova revin pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava cu spectacolul „Povestea Dorului”. Cunoscuta trupă va concerta la Suceava luni, 17 martie 2025, la ora 19:00 (accesul în sala de spectacol se va face la ora 18:00). Artiștii au anunțat pentru anul 2025 turneu de promovare al noului album „Povestea Dorului”, prilej cu care vor ajunge în mai multe orașe din Europa, SUA și Canada. Turneul de promovare al noului album „Povestea Dorului” va începe cu spectacolul de pe 7 februarie 2025, la Amsterdam, după care „Povestea Dorului” va ajunge la publicul din Londra, Dublin, Bruxelles, Paris, Chicago, Seattle, Montreal, Toronto, Bacău, Constanța, Piatra Neamț, Iași, Suceava, Cluj și Timișoara.
Bilete se pot achiziționa de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etaj 1 (Program agenție bilete: L-V, 9:00-17:00, telefon: 0230 523 718), și de pe https://www.iabilet.ro/ . Prețul biletelor: 170 de lei (Categoria I), 140 de lei (Categoria a II-a) și 110 lei (Categoria a III-a).
„Povestea Dorului”, noul album al Lupilor, va conține cele mai noi compoziții de autor, dar și piese din patrimoniul cultural, interpretate în viziunea artistică a lui Alex Calancea. La finalul anului 2024, Lupii au lansat prima piesă de pe album intitulată „Vai, sărmana turturică”, un omagiu pentru interpreta Maria Drăgan, o legendă a folclorului moldovenesc.
„Turturica simbolizează soarta tragică a Mariei, o pasăre care își cântă suferința și dorul, dar nu renunță la cântec. Asemenea Mariei, turturica cântă despre pierdere și durere, însă cu o voce ce exprimă speranță. Am încercat să surprindem această dualitate, păstrând vie amintirea unei artiste ce a marcat adânc folclorul moldovenesc”, a transmis Alex Calancea, liderul Lupilor.
Publicul sucevean trebuie să se aștepte la piese din care nu vor lipsi dialogurile muzicale, cu replici pe note muzicale, într-o fuziune de ritmuri incendiare, o muzică cu miez arhaic, dar în stilul Lupilor, rock și trap, „cu trompete, cu chitare, cu ritmuri înțepate”. Lupii lui Calancea vor reuși și de această dată să ofere un spectacol complet, pe gustul fanilor, cu folclor autentic (prin vers, prin muzică), cu combinații inedite dintre voci și partea instrumentală, dar vor impresiona și prin atitudine, prin felul original în care transmit mesajul.