Monitorul de Suceava

Pompierii suceveni, eroi pentru tanti Anica de 86 de ani, din Valea Mărului – Galați

Florin PAIU

Pompierii suceveni mobilizați în misiunile de înlăturare a efectelor dezastrului provocat de inundații pe raza județului Galați au rămas impresionați de cazul unei bătrâne în vârstă de 86 de ani, din comuna Valea Mărului.

Singură, neajutorată, bătrâna a trăit prin coșmarul vieții la inundațiile de acum câteva zile iar pompierii sunt cei care i-au scos mâlul din curte și care, pe parcursul zilelor petrecute în gospodărie, i-au devenit și ascultători ai poveștii vieții ei.

Bătrâna le-a mărturisit că nu credea că va mai avea vreodată atâția oameni în curte, în jurul ei, și se bucură de aceste zile în care nu mai este singură.

Redăm mei jos frumosul mesaj cu privire la tanti Anca, în vârstă de 86 de ani de pe pagina de Facebook a ISU ”Bucovina” Suceava:

„Povestea bunicii de poveste, din satul Valea Mărului, este una foarte tristă... La 86 de ani, tanti Anica trăiește singură într-o căsuță veche. Inundațiile nu au ocolit-o nici pe ea, ba chiar au afectat-o foarte mult... Cu un cadru metalic, ajutor pentru deplasare, bunica a fost găsită de salvatorii suceveni când nici nu putea ieși din casă. Tonele de mâl depus în strat gros i-au acoperit toată grădina, blocându-i orice cale de acces. Zile întregi, cu zeci de roabe și tot pe-atâtea camioane încărcate cu buldoexcavatorul, pompierii au reușit să curețe și să dea o formă a ceea ce fusese odată curtea femeii. Acum, în sfârșit, tanti Anica se poate plimba până la colțul casei, susținută de câte un salvator. Povestește încontinuu despre dezastrul cel mai mare pe care l-a trăit la cei 86 de ani ai ei. Și în ciuda urgiei care s-a abătut asupra agoniselii de-o viață, bunica zâmbește și e mulțumită pentru că nu mai este singură... În fiecare zi, înconjurată de zeci de militari, singurătatea nu mai este așa o povară. Iar puterea ei de a lăsa în urmă amintirea clipelor de groază este un exemplu de viață chiar și pentru noi, pompierii, care am văzut de-a lungul carierei noastre atât de multe grozăvii. Pentru tanti Anica, ne rugăm lui Dumnezeu să îi dăruiască sănătate și viață lungă, iar pentru noi, restul, să ne dea puterea ei de a trece atât de senin peste necazuri”!



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 21 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.