Monitorul de Suceava Campanie

Polițiștii suceveni au de asigurat ordinea în peste 700 de școli. Problema violenței, prioritatea zero

Florin PAIU

Peste 300 de polițiști au participat la ceremoniile de deschidere a anului școlar organizate la nivel de județ. Din cele 739 de unități de învățământ, 711 sunt repartizate pentru activitățile de menținere a ordinii și liniștii publice polițiștilor de la IPJ Suceava.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu a transmis că „polițiștii suceveni au luat toate măsurile necesare pentru un început de an școlar în liniște și siguranță. Aceștia au procedat, premergător anului școlar, la verificarea sistematizării rutiere din zona unităților de învățământ, fiind verificate toate școlile din județ cu privire la amplasarea corespunzătoare a mijloacelor de semnalizare și treceri de pietoni, totodată fiind verificate 170 de vehicule transport elevi”.

Siguranța în școli este evident o problemă, existând un număr semnificativ de fapte penale sesizate, cele mai multe infracțiuni de loviri.
Pe acest fond, prevenirea actelor de violență este prioritatea zero. 

Ca noutate în acest an, polițiștii Biroului Siguranța Școlară au început să promoveze campania ,,Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția!”, campanie ce va fi implementată în toate unitățile de învățământ pe parcursul anului 2024-2025, în fiecare unitate de învățământ fiind distribuite încă din prima zi de școală afișele cu aceasta.

Concret, se va insista ca profesorii și elevii să sesizeze imediat orice faptă de violență de care aud sau pe care o văd.

Practica arată că de multe ori cei care sunt de față la fapte de amenințare sau de violență se fac că nu le văd.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 11 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.