Monitorul de Suceava

Poliția locală ridică mașinile parcate neregulamentar în municipiul Suceava

Dana HUMOREANU

 

Acțiunea de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar în municipiul Suceava a fost reluată de Poliția Locală. Directorul executiv al instituției, Ovidiu Doroftei, a declarat că sunt vizate în primul rând străzile cu valori mari de trafic, unde parcarea acestor vehicule ar putea produce blocaje - străzile principale, stațiile de autobuz, trecerile de pietoni, locurile de parcare pentru persoane cu dizabilități etc.

Ovidiu Doroftei a afirmat că acțiunea de ridicare a fost oprită doar temporar, când utilajul folosit a fost defect.

Poliția Locală a ridicat mai multe mașini staționate neregulamentar vineri, 25 octombrie a.c., acestea fiind ulterior recuperate de către proprietari, după achitarea costurilor de încărcare, descărcare și transport. Acțiunea continuă și luni, 28 octombrie, și se va permanentiza.

Parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap se sancționează cu amendă de la 2.000 la 10.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv, iar „staționarea neregulamentară” se sancționează cu 4-5 puncte de amendă, 3 puncte de penalizare și se poate dispune și ridicarea autovehiculelor.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație au în competență identificarea și dispunerea ridicării acestor autovehicule”, a precizat Ovidiu Doroftei.

 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 28 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.