Monitorul de Suceava

Poetul Valerian Bedrule își lansează volumul „Aș vindeca lumina”, la Biblioteca Municipală Câmpulung Moldovenesc

Daniela MICUŢARIU

Poetul Valerian Bedrule își lansează joi, 24 octombrie 2024, la Mansarda Bibliotecii Municipale Câmpulung Moldovenesc (BMCM), la ora 16:00,

un nou volumul de versuri, intitulat „Aș vindeca lumina”.

„Un proiect conceput pentru iubitorii de poezie și de muzică”, spune autorul. Moderatorul evenimentului cultural va fi prof. dr. Luminița Reveica Țăran. Intermezzo: prof. Neculai Crețu. Vor vorbi despre volumul de poezie și despre autor: prof. Dorina Ghideon și prof. Paraschiva Abutnăriței. Momentele muzicale vor fi susținute de  prof. Romeo Constantin Grosu și de prof. Daniel Sabie.

„Șaizeci de poezii și încă două. Va fi și o surpriză cu poezii revăzute și revizuite, într-un nou concept și într-un alt volum cu cincizeci de poezii și încă șase. Ambele volume sunt cu miros de cerneală tipografică proaspătă, prospețică, din vara care tocmai s-a pitit lângă frunți filozofale ce-și lasă urmele peste premature pulberi nărăvașe de omăt efemer”, a transmis Valerian Bedrule, invitând iubitorii de poezie și de muzică la o întâlnire între prieteni, între iubitori de literatură, de artă, joi, 24 octombrie, la Mansarda BMCM.

Poeta și bibliotecara Luminiţa Ignea scria la un moment dat că „Valerian Bedrule este, fără îndoială, o voce unică în peisajul liric bucovinean contemporan. Departe şi totuşi aproape de <suprarealiştii> de la Iconar, el se apropie de suprarealism prin versurile sale venite, parcă, dintr-un inconştient abisal, scrise însă cu luciditate artistică, într-o retorică lirică de tip parnasian, calofilă până la savant, intelectualistă şi armonioasă în acelaşi timp”.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 07 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.