Monitorul de Suceava

Poetul Florin Partene, invitat special la o nouă seară de poezie organizată de Casa de Poezie Light of ink

Daniela MICUŢARIU

Casa de Poezie Light of ink, în parteneriat cu Editura Charmides, organizează vineri, 11 octombrie 2024, începând cu ora 18.30, o nouă seară de poezie (Seara de Poezie 2, ediția de toamnă), ce va avea loc în Palo Santo Shop, Bar & Coffee Hub din municipiul Suceava, Strada Bistriței 8, Cartier Obcini.

Invitatul special al ediției este poetul Florin Partene. În cadrul Serii de Poezie, va fi lansat volumul „Poezii pentru începători” (Editura Charmides, 2023). Prezintă poetul Vlad Sibechi, cronicar literar. Moderatoare, poeta Adela Șulea. Debutează la Seara de Poezie poeta Iustina Manolache.

Florin Partene (n. 1974, Maieru - Bistrița) este poet și profesor de filosofie. A absolvit Facultatea de Istorie și Filozofie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj. În 1995, împreună cu Dan Coman și Marin Mălaicu-Hondrari, a publicat volumul colectiv “Camera” (Editura Euphorion, Sibiu). A debutat cu volumul “reverența” (Editura Vinea, București, 2007, ed. a II-a, 2009). Volumul a obținut în 2008 Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu - Opus Primum și Premiul revistei “Cuvântul”. În 2013 a publicat volumul de versuri “liber de causis” la Editura Charmides, Bistrița. În 2019, a apărut o nouă ediție a volumului “reverența” la Editura Editura Tracus, în colecția “Poezia deceniului I”. În 2023, a publicat la Editura Charmides volumul “Poezii pentru începători”. Este prezent cu versuri în mai multe antologii și reviste literare.

Iustina Manolache (n. 2007) este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din municipiul Suceava. Organizatorul evenimentului cultural de vineri, 11 octombrie 2024: prof. Gheorghe Cîrstian, coordonatorul Casei de Poezie Light of ink; Coorganizator: Robert Șröder, Palo Santo România.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 07 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.