Monitorul de Suceava Controale medicale

Peste 100 de locuitori din satul Știrbăt, comuna Udești, au putut să-și evalueze starea de sănătate la „Caravana cu Medici”

Dan COMAN

Asociația “Caravana cu Medici” Filiala Iași, în parteneriat cu Asociația “Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava, au organizat, sâmbătă, o caravană medicală de medicină internă în localitatea Știrbăț, comuna Udești. Acțiunea a fost organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. În organizarea acestui eveniment s-au implicat Primăria comunei Udești, precum și Școala și Grădinița din localitatea Știrbăț, care au facilitat accesul celor aproximativ 35 de medici, medici rezidenți, studenți și voluntari ai celor două organizații pentru a transforma, pentru o zi, sălile de clasă în săli de evaluare și consultații medicale.

Pe tot parcursul zilei de sâmbătă, peste 100 de localnici s-au prezentat pentru a le fi recoltate analize de sânge și alte probe biologice de către personalul de specialitate. Aceștia au fost evaluați de către medici specializați în medicină generală, medicină internă, cardiologie, gastro-enterologie, neurologie și nefrologie. De precizat că la recomandarea medicilor specialiști, s-au efectuat explorări imagistice, precum ecografii abdominale, ecocardiografii și electrocardiograme.

„La final, tinerii medici au evaluat 20 de beneficiari ai Asociației “Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava, oferind încredere, sprijin și un zâmbet pe chipurile îmbătrânite de trecerea timpului. Pe această cale, dorim să mulțumim voluntarilor, medicilor, sponsorilor, Primăriei Udești, Școlii și Grădiniței din Știrbăț, precum și Parohiei „Sf. Nicolae” Știrbăț”, au transmis organizatorii „Caravanei cu Medici”. De precizat că acest eveniment face parte dintr-o serie de activități organizate de Departamentul Medical și de Departamentul Farmaceutic ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, în baza parteneriatelor de colaborare dintre Asociația „Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava, Asociația „Caravana cu Medici” și Direcția de Sănătate Publică Suceava.

Până la finalul acestui an, în județul Suceava ar urma să mai fie organizate încă două caravane cu medici, de această dată în cadrul acestora urmând a fi evaluată starea medicală a copiilor.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 07 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.