Monitorul de Suceava Acțiune

Peste 100 de ghiozdane echipate cu rechizite școlare și dulciuri, oferite elevilor din medii defavorizate

Sandrinio NEAGU

Peste 100 de ghiozdane echipate cu rechizite școlare și dulciuri au fost oferite elevilor din medii defavorizate. Acțiunea a avut loc vineri, la Școala Gimnazială ”Constantin Morariu” și a fost organizată de polițiștii suceveni, împreună cu Asociația „EUROACTIV” și Fundația ”Mâinile Milei” România, dar și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

Este vorba de campania socială ”Să aducem copiii la școală”, al cărei scop este integrarea sau reintegrarea în sistemul de educație a copiilor din medii defavorizate, prevenirea abandonului școlar și marginalizarea socială.

Reprezentanții IPJ Suceava au anunțat că acțiunea s-a desfășurat la nivelul mai multor unități de învățământ.

”Polițiștii suceveni au reamintit elevilor, dar și părinților participanți importanța educației în formarea și evoluția tinerilor. Totodată, au fost promovate o serie de recomandări importante pentru dezvoltarea copiilor și pentru eliminarea tendințelor discriminatorii.

Părinții au fost sfătuiți să discutate cu copiii, astfel, încât să înțeleagă că a fi înalt, scund, dolofan, slab, negru sau alb nu este o glumă, nu râdem de alți copii indiferent de aspectul fizic, etnie, rasă, naționalitate sau religie.

Copiii să nu excludă colegii doar dacă nu au aceleași oportunități ca ceilalți; explicați-le că valoarea fiecărui copil nu este dată de prețul îmbrăcămintei sau al telefonului pe care îl au, ci de nivelul de cunoștințe pe care le acumulează, de modul în care interacționează cu ceilalți.

Părinții trebuie să se asigure că îmbrăcămintea copilului la școală este decentă și adecvată unei instituții dedicate învățăturii, și nu îl expune unor riscuri, atât în școală cât și pe drumul de la și spre aceasta; asigurați-vă și explicați copilului că expunerea propriei imagini sau a altora pe rețelele de socializare poate implica riscuri atât pentru sănătatea emoțională cât și pentru siguranța fizică”, au transmis reprezentanții IPJ Suceava.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 09 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.