Monitorul de Suceava

Percheziții în județ, în dosare de contrabandă și evaziune cu prejudiciu estimat de peste 500.000 de lei

Florin PAIU

 

Polițiștii suceveni au fost angrenați și ei în percheziții în cadrul acțiunii ”Jupiter”, declanșată la nivel național de Poliția Română, fiind puse în executare, marți, 16 mandate de percheziție domiciliară, în dosare de contrabandă, de evaziune fiscală și de fals.

Este vorba de mai multe dosare distincte, privind agenți economici despre care sunt date că au vândut produse de contrabandă și au făcut evaziune.

Prejudiciul estimat în cauzele penale este de peste 500.000 de lei, activitatea infracțională vizând perioada 2022-2024.

Perchezițiile au avut loc atât în localități urbane, cât și rurale.

”Perchezițiile vizează obținerea materialului probator în cauze penale privind infracțiuni de contrabandă și fapte asociate, infracțiuni de evaziune fiscală și fals, toate aceste fapte făcând obiectul unor dosare penale aflate în instrumentare la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Suceava.

Acțiunile s-au derulat sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava și Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 22 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.