Monitorul de Suceava

Pedeapsă majorată pentru un tânăr care a ucis în bătaie un bărbat de 72 de ani

Sandrinio NEAGU

Magistrații de la Curtea de Apel Suceava au majorat pedeapsa aplicată de judecătorii de la Tribunalul Suceava unui tânăr de 20 de ani. Constantin Ilie Buliga, din Volovăț, trebuie să stea în pușcărie 10 ani, față de 6 ani și 8 luni cât primise inițial. El se află în arest preventiv din luna noiembrie a anului trecut, când a comis fapta.

Crima s-a petrecut în noaptea de 1 spre 2 noiembrie 2023, la Marginea, pe fondul consumului de alcool. 

Un bărbat de 53 de ani, proprietarul unei locuințe din Marginea, i-a chemat în vizită, pentru a consuma băuturi alcoolice, pe un consătean de 72 de ani și pe un tânăr de 19 ani la acea vreme, din Volovăț, dar care locuia fără forme legale în Marginea și lucra ca zilier în construcții.

La un moment dat, între tânăr și cel mai în vârstă participant la această petrecere ad-hoc a izbucnit un conflict.

Constantin Ilie Buliga l-a lovit pe septuagenar cu pumnii și picioarele până l-a lăsat lat, pe jos, iar apoi a părăsit locuința ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Proprietarul nu a putut interveni pentru a-i despărți pe cei doi pentru simplul fapt că era prea beat.

Din păcate, în urma loviturilor primite, septuagenarul a murit.

Constantin Ilie Buliga a fost găsit în Marginea și a recunoscut comiterea faptei, dar a pus totul pe seama consumului de alcool.

Ancheta a fost preluată de un procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, care a coordonat cercetările judiciariștilor de la Serviciul de Investigații Criminale Suceava.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 25 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.