Monitorul de Suceava

Patru universitari fac parte din lotul lărgit al naționalei de seniori la debutul în preliminariile Campionatului European

Gabriel TODERAŞCU

 

Veste bună pentru handbalul sucevean. Ca urmare a parcursului bun înregistrat în acest debut de sezon competițional, nu mai puțin de patru jucători de la CSU Suceava au fost nominalizați în lotul lărgit al echipei naționale de seniori a României pentru primele două meciuri din preliminariile Campionatului European de handbal masculin din 2026. Este vorba despre experimentatul portarul George Șelaru și de foarte tinerii Cătălin Zarițchi (extremă stânga), Codrin Radu (inter dreapta) și Sorin Grigore (extremă dreapta).

România face parte din Grupa a 8-a a preliminariilor EHF EURO 2026, alături de Portugalia, Polonia şi Israel. Primele două clasate în fiecare grupă, plus alte patru echipe de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament vor ajunge la turneul final găzduit de Danemarca, Suedia şi Norvegia.

În primele două meciuri din preliminarii, selecționata condusă de George Buricea va întâlni Portugalia, pe 7 noiembrie, la Santo Tirso, și Polonia, pe 10 noiembrie, la Buzău.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 14 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.