Monitorul de Suceava

„Parada costumelor ECO”, la Școala Gimnazială ,,Miron Costin” Suceava

Daniela MICUŢARIU

 

La Școala Gimnazială ,,Miron Costin” Suceava s-a desfășurat recent proiectul de educație ecologică „Parada costumelor ECO”, în cadrul Programului Național ,,Săptămâna Verde”.

Concursul desfășurat pe 23 octombrie 2024 a reprezentat pentru copii o oportunitate excelentă de a îmbina creativitatea cu educația ecologică.

Cei 200 de elevi din clasele I A, E, G, F, H, a II-a B, C, D, E, G, a III-a B, D, H și a IV-a B, D, F, îndrumați de prof. Șorodoc Augustina, Ungureanu Estera, Calistru Pazuca, Leonte Maria, Ștefură Anna, Acasandrei Irina, Sfichi Nicoleta, Negrea Roxana, Rotaru Andreea, Filip Raluca, Gulei Elena, Stupiuc Corina, Chirilă-Dumitrov Natalia, Cosovan Lucica, Palaghianu Lavinia și Leceanu Monica, au pregătit împreună cu părinții costume impresionante, din materiale reciclabile.

Activitatea a avut ca scop conștientizarea ecologică, dezvoltarea spiritului creativ și adoptarea unor practici sustenabile pentru reducerea consecințelor negative privind încălzirea globală.

Într-un cadru festiv, concursul a debutat cu prezentarea costumelor, fiind urmată de jurizarea și premierea tuturor participanților, punctul culminant fiind acordarea marelui premiu, pentru cel mai complex și original costum ECO.  Parada s-a încheiat cu ,,Petrecerea Ecologiștilor”, „o atmosferă ruptă din basm”, pe placul tuturor participanților.

,,Parada costumelor ECO” nu a fost doar o activitate distractivă și creativă, ci și un instrument educațional puternic care promovează valori esențiale pentru protejarea mediului și dezvoltarea durabilă, au spus organizatorii. Toți copiii au fost premiați cu diplome și ciocolată.

Proiectul de educație ecologică „Parada costumelor ECO” a fost coordonat de inspector pentru învățământul primar prof. Coțovanu Adriana și prof. Dulceac Dorina, de echipa managerială a școlii: prof. Moraru Dumitru, prof. Gulei Ancuța-Nadia și prof. Ștefură Anna, de consilierul educativ - prof. Palaghianu Lavinia, de prof. Bestiuc-Afanasov Maria, de prof. Aneculăesei Mihaela, de cadrele didactice de la învățământul primar: prof. Filip Raluca, prof. Rotaru Andreea, prof. Sfichi Nicoleta, prof. Negrea Roxana și prof. Acasandrei Irina și de Aconstantinesei Mihaela, președinta Asociației de Părinți a școlii.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 24 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.