Monitorul de Suceava

PSD Suceava are un nou deputat: Larisa Blanari a depus marți jurământul

Dana HUMOREANU

 

Președinta Organizației de Femei a PSD Suceava, Larisa Blanari, și-a preluat, marți, mandatul de deputat și a depus jurământul în plenul Parlamentului. Funcția a rămas vacantă după ce deputatul PSD de Suceava Vlad Popescu Piedone a fost învestit în funcția de primar al sectorului 5 din București, pe care a câștigat-o în urma alegerilor locale din vara acestui an. „Astăzi am depus jurământul cu emoție și responsabilitate și sunt convinsă că orice deputat PSD de Suceava, indiferent de numele lui, este aici să reprezinte interesele sucevenilor”, a declarat Larisa Blanari.

Cea de-a doua funcție de deputat PSD care rămâne vacantă după demisia lui Gheorghe Șoldan, care va fi învestit joi președinte al Consiliului Județean Suceava, nu se știe încă de cine va fi ocupată. Următorul pe listă ar fi medicul Tiberius Brădățan, care este și secretar de stat în Ministerul Sănătății, dar acesta a spus că nu dorește mandatul de deputat. Ar urma, în ordine, Adelina Paiu, aleasă consilier local, care va fi învestită în această funcție joi; Doinița Cocriș, aleasă consilier județean, care își va prelua tot joi mandatul; Constantin Alin Mateiciuc, de la Siret, și Stelian Simeria.

Decizia se ia în comun, atât partidul, cât și candidatul. Mandatul de deputat este până la următoarele alegeri parlamentare, care se vor desfășura în data de 1 decembrie a.c..



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 22 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.