Monitorul de Suceava COMUNICAT DE PRESĂ

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

 

COMUNA VAMA, în calitate de beneficiar, derulează începând cu data de 11.08.2023, proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente a Școlii Gimnaziale “Iorgu G. Toma” Vama şi a structurilor arondate (Şcoala primară Strâmtura, GPN Vama Centru, GPN Vama de Sus, GPN Strâmtura, GPN Molid, GPN Prisaca Dornei), comuna VAMA, județul Suceava”, cod F-PNRR-Dotari-2023-2475finanțat prin PNRR\ Pilonul VI. Politici pentru noua generație\Componenta C15: Educație \Reforma 4. Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior \Investiția 13. Echiparea laboratoarelor informatice din școlile de educație și formare profesională (EFP) și \Investiția 14. Echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic și Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației\ Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ precum și Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar\ Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare.,în cadrul apelului de proiecte din 2023 ”Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”.

Obiectivul generalal proiectului constă în asigurarea infrastructurii si resurselor tehnologice necesare pentru unitățile de învățământ preuniversitar din comuna Vama, județul Suceava, in baza contractului de finanțare nr.1341DOT ⁄ 2023.

Obiective specifice:1 laborator de informatică din unități de învățământ primar,gimnazial, dotat cu echipamente, 19 săli de clasă/grupă din unități de învățământ preuniversitar/ săli pentru activități extrașcolare din unitățile conexe eligibile, dotate cu echipamente digitale pentru organizarea învățării în mediul virtual, 19 săli de clasă/grupă din unități de învățământ preuniversitar/săli pentru activități extrașcolare din unitățile conexe eligibile, dotată cu mobilier și materiale didactice, 1 laborator multidisciplinar din unități de învățământ preuniversitar dotat cu mobilier specific, materiale didactice specificeși echipamente digitale si 1 cabinet scolar dotat cu mobilier, materiale si echipamente digitale.

Valoarea totală a proiectului este de 1.262.598,01 lei cu T.V.A., din care:

  1. valoare eligibilă din PNRR 1.061.006,73 lei
  2. valoare T.V.A. aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR 201.591,28 lei.

Dată începere proiect: 11.08.2023

Dată finalizare: 31.12.2024

Date de contact:primaria UAT VAMA, SAT VAMA COM. VAMA, cod poștal 727590. e-mail: primaria_vama@yahoo.com, telefon: 0230-239112.

 

Apel de proiecte gestionat de Ministerul Educației, finanțat din fonduri europene prin ”Planul Național de Redresare și Reziliență al României”.

 

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”.

„PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE”

Website: https://mfe.gov.ro/pnrr/             Facebook -https://www.facebook.com/PNRROficial



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 13 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.