Monitorul de Suceava

Orașul Suceava, fără apă rece timp de 24 de ore

Cosmin ROMEGA

UPDATE ora 22.10

 

Vă prezentam comunicatul transmis marţi seară de reprezentanţii ACET:

 

„Vă facem cunoscut faptul că în după-amiaza zilei de 24.09.2024 a apărut o avarie accidentală, în zona Vornicenii Mici, pe conducta magistrală Ø800 PREMO prin care se alimentează rezervoarele de apă de la Sf. Ilie.

În vederea remedierii avariei, se va întrerupe furnizarea serviciului public de alimentare cu apă potabilă în data de 25.09.2024 începând cu ora 00.00 în municipiul Suceava, după cum urmează:

În zona centrală, inclusiv strada Universității, precum și la blocurile turn din Obcini și Burdujeni, se va livra apă cu presiune redusă în funcție de nivelurile din rezervoare.

Preconizăm că până în zona Spitalului Județean se va livra apă în regim de presiune normal.

De asemenea, va fi sistată furnizarea și în localitățile:

Estimăm că reluarea serviciilor se va face în data de 25.09.2024,în jurul orei 23.00.

La reluarea furnizării, există posibilitatea ca apa să înregistreze valori mai mari ale parametrului turbiditate, situație în care robinetul trebuie lăsat deschis timp de câteva minute și apa să fie utilizată doar în scopuri menajere, până la limpezirea ei.

Dacă situația persistă, sunați la Dispeceratul ACET S.A. Suceava, iar o echipă de lucru specializată se va deplasa în zonă pentru a soluționa problema sesizată.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi mulțumim pentru înțelegere.”

Știrea inițială:

Furnizarea apei potabile în municipiul Suceava și în comunele Șcheia, Moara și Ipotești va fi oprită începând de marți noapte, de la ora 24.00, din cauza unei avarii pe magistrala de apă din sursa Berchișești.

Conform reprezentanților ACET, intervenția urmează să fie finalizată în cursul zilei de miercuri, încât apa rece ar trebui să revină la robinetele consumatorilor în jurul orelor 22.00-23.00.

Cel mai probabil, primii consumatori afectați vor fi cei din zonele mai înalte ale Sucevei – cartierele Obcini, Zamca și George Enescu, unde, după ce se va goli rezerva din castelul de apă, apa nu va mai curge la robinete.

ACET nu a anunțat oficial oprirea apei reci în Suceava, în schimb informația s-a răspândit rapid pe mediile de socializare, iar cei care au sunat la dispecerat să li se confirme au „înroșit” liniile.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 24 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.