Monitorul de Suceava

O nouă ediție a acțiunii „Cântărețul lunii”, organizată de Alianța Franceză din Suceava

Daniela MICUŢARIU

 

Alianța Franceză din Suceava invită publicul sucevean la o nouă ediție a activităţii „Le chanteur du mois / Cântărețul lunii”, miercuri, 2 octombrie 2024, la ora 18:00,  organizată în cadrul proiectului După-amiezilor francofone la Suceava. Această serie de evenimente, dedicată promovării muzicii franceze contemporane, își propune să aducă în atenția publicului artiști talentați și autentici din peisajul muzical actual.

Întâlnirile sunt concepute sub forma unor interviuri interactive, moderate de profesorul Frederic Castel de la Universitatea din Reims (Franța), prezentatorul emisiunii online de mare succes „On allume les étoiles”. Pasionat de muzică și cu o experiență vastă în organizarea de evenimente culturale, acesta va ghida discuțiile cu invitații săi, oferind publicului ocazia de a descoperi poveștile de viață din spatele melodiilor.

Invitata specială a lunii octombrie este cântăreața Nawel Dombrowsky, o artistă desăvârșită, cu un parcurs artistic impresionant. Născută în Grenoble, Franța, și crescută într-o familie de artiști, Nawel a intrat de la o vârstă fragedă în lumea teatrului și muzicii. După ce a urmat studii de teatru și dans, s-a mutat la Paris, unde a început o carieră profesională remarcabilă, evoluând atât pe scenele de teatru, cât și în lumea muzicală.

În paralel cu activitatea teatrală, Nawel s-a dedicat și muzicii, debutând în spectacolul „Fleurs de faubourg”, în care a adus la viață repertoriul unor mari cântărețe franceze precum Piaf, Damia, Fréhel.

„Un moment esențial în cariera sa a fost colaborarea cu Yanowski, poet și muzician, cu care a creat spectacolul <Les Femmes à la cuisine>, care va şi da numele primului său EP. Acest spectacol a fost bine primit de public datorită versurilor sale, dar și a tematicilor sociale și umorului subtil. Cântecele sale sunt încărcate de emoții profunde, Nawel abordând teme sociale, dar și povești personale, oferind o experiență artistică autentică și captivantă. De curând, Nawel a trecut la o nouă etapă creativă şi a început să compună propriile sale melodii. Prin acest demers, artista își consolidează locul în peisajul muzical contemporan, aducând pe scenă o combinație unică de sensibilitate și forță interpretativă”, au transmis organizatorii.

Pentru mai multe detalii și informații, dar şi clipuri muzicale, publicul poate consulta website-ul oficial al artistei: https://www.nawel-dombrowsky.com/. Întâlnirea online de miercuri promite să fie nu doar un moment muzical de excepție, ci și o incursiune în universul fascinant al muzicii franceze și francofone. Linkul de conectare la această activitate online este https://meet.google.com/rxz-uhbz-seo, iar participarea este gratuită.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 30 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.