Monitorul de Suceava Trist, foarte trist!

O mamă cu doi copii în mașină, în stare gravă după o ieșire imprudentă pe E 85, dinspre Pătrăuți

Florin PAIU, Dana HUMOREANU

O femeie în vârstă de 34 de ani a ajuns în stare gravă la spital în urma accidentului care a avut loc marți după-amiază, pe E 85, în dreptul intersecției cu drumul județean care vine dinspre Pătrăuți. Femeia era în mașină cu cei doi copii ai ei, un băiat în vârstă de 7 ani și o fetiță de 4 ani. Din fericire, cei doi copii au scăpat cu leziuni mai ușoare.

Ancheta preliminară a polițiștilor rutieri arată că tânăra șoferiță a ieșit dinspre Pătrăuți pe E 85 fără a fi suficient de atentă la trafic.

Un autobuz care venea dinspre Suceava a lovit puternic autoturismul în care se aflau femeia și cei doi copii ai acesteia.  

Din primele verificări efectuate de către polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava s-a constatat că șoferița în vârstă 34 de ani, din localitatea Pătrăuți, a condus autoturismul pe DJ 208V, iar la intersecţia cu E 85 a inițiat un viraj la stânga pentru a pătrunde pe DN2, moment în care nu ar fi acordat prioritate unui autobuz condus de către un bărbat de 55 ani, din oraşul Siret, care circula pe direcția Suceava către Dărmănești.

Șoferul autobuzului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, fiindu-i recoltate și probe biologice de sânge. Conducătoarea auto de 34 ani nu a putut fi testată cu aparatul etilotest din cauza leziunilor suferite.

Ambii conducători auto dețin permise de conducere valabile, au mai constatat polițiștii.

Marți seară, pacienta în vârstă de 34 de ani era în comă posttraumatică, intubată, în curs de investigații.

Pompierii militari care au intervenit la fața locului au găsi-o în stop cardio-respirator și s-a intervenit pentru resuscitarea victimei la locul accidentului.

Tânăra a fost stabilizată și transportată spre Spitalul Județean Suceava, în stare comatoasă.

Cu privire la copiii de 4 și 7 ani veștile erau bune. Cei doi aveau traumatisme care nu le puneau viața în pericol. 

Pompierii militari au intervenit la fața locului cu două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare și o autospecială de transport victime multiple, cu sprijinul a cinci echipaje SAJ.
Traficul rutier de pe E 85 a fost blocat mai bine de o oră.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 18 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.