Monitorul de Suceava

O adolescentă din Siret a obținut Marele premiu al Concursului Național de Poezie „Iulia Hașdeu”

Adelina TALPALARIU

Medeea Macovei, o adolescentă de 17 ani din Siret, a câștigat Marele premiu al Concursului Național de Poezie „Iulia Hașdeu”, de la Ploiești, proiect cultural dedicat liceenilor din România.

Medeea este elevă a Colegiului Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, în clasa a X-a, profil filologie. Nu este la prima participare în cadrul competițiilor de acest gen, însă distincția de la Ploiești este cea mai importantă de până acum.

Adolescenta s-a înscris în concurs cu patru poezii în limba engleză, compoziții care abordează tema dragostei.

”Nu sunt poezii lungi, în medie de 5 - 6 strofe, cu vers liber. Cred că avantajul meu în acest concurs a fost că am scris în limba engleză, limbă în care mă exprim mai ușor când vine vorba de poezie.

Nu m-am înscris cu mari așteptări, nu aveam încredere în materialele trimise, asta și pentru că peste vară nu am avut foarte multă inspirație. A fost foarte surprinzător rezultatul, a fost o mare surpriză.

Mă motivează acest premiu, am confirmarea că e bine ceea ce fac și vreau să continui. Din partea organizatorilor am primit o diplomă și un premiu în bani destul de consistent”, a subliniat Medeea.

Eleva a mai mărturisit că scrie destul de rar, doar în perioadele în  care se simte inspirată, însă rezultatul acestui concurs o determină să o facă într-un ritm mai susținut.

În demersul său, este încurajată și susținută de profesoara de română Andreea Duduman, care o îndrumă către concursurile de specialitate.

„Astăzi, aprecierile noastre se îndreaptă către Medeea Macovei, elevă în clasa a zecea A. Poeziile ei au luat Marele Premiu la Concursul Național de Poezie <Iulia Hașdeu>, organizat la Ploiești. Textele ei, de o mare expresivitate artistică, ne impresionează și pe noi”, au transmis reprezentanții colegiului siretean.

Concursul Național de Poezie „Iulia Hașdeu” s-a desfășurat în cadrul programului Ploiești - Capitala Tineretului din România, 2024.

Concursulurmărește descoperirea și promovarea tinerilor talentați, care au totodată șansa cunoaşterii operei şi personalităţii Iuliei Hașdeu și de a afla mai multe informaţii legate de istoria familiei Haşdeu.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 16 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.