Monitorul de Suceava Management

Nume noi la conducerea unor școli din județ, în acest an școlar

Adelina TALPALARIU

Începutul de an școlar a adus câteva schimbări la cârma unor unități școlare din județul Suceava, noii directori și directori adjuncți fiind numiți prin detașare în interesul învățământului pe perioadă determinată.

În acest an schimbările au fost puține și, în fiecare caz, foștii manageri nu au mai dorit să ocupe posturile de conducere, motiv pentru care au fost înlocuiți de la 1 septembrie.

„Patru directori nu și-au exprimat acordul de continuitate pentru funcția de director și au fost numiți directori noi. Este vorba de Școala Gimnazială Pojorâta, Școala Gimnazială Rădășeni, Școala Gimnazială Iacobeni și Școala Gimnazială Fântâna Mare”, au comunicat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava.

De asemenea, ca urmare a creșterii numărului de elevi au fost înființate trei posturi noi de director adjunct la Școala Gimnazială Valea Moldovei, Seminarul Teologic „Mitropolit Dosoftei” Suceava și Școala Gimnazială „Aurelian Stanciu” Salcea.

De menționat că la cârma școlilor sucevene sunt 213 directori plini (181 au ocupat funcția prin concurs și 32 au fost numiți prin detașare) și 70 de directori adjuncți (51 cu concurs și 19 numiți prin detașare).

„În total, 51 dintre posturile de director sunt ocupate prin detașare în interesul învățământului și 232 prin concurs”, au mai spus reprezentanții IȘJ.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 25 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.