Monitorul de Suceava Fugari penali

Nu au oprit la semnalul poliției și au încercat să se ascundă în curtea unei case

Florin PAIU

O razie cu efective sporite a polițiștilor de la Gura Humorului, desfășurată sâmbătă seară, a dus la constatarea unei duble infracțiuni după ce o mașină în care se aflau doi bărbați nu a oprit la semnal.

Sâmbătă, în jurul orei 19:30, echipajul de la Secția Gura Humorului, care acționa în zona Mironu-Valea Moldovei, a efectuat semnal de oprire unui autoturism care se deplasa pe drumul comunal Mironu.

Cel de la volan nu a oprit la semnal și a mărit viteza de deplasare.

 Conducătorul auto a fost somat acustic în repetate rânduri să oprească, însă acesta nu s-a conformat solicitării.

Fiind vorba de o razie, două echipaje au fost angrenate imediat în acțiunea de urmărire. 

La un moment dat, șoferul a virat stânga și a intrat în curtea unui imobil de pe raza satului Mironu.

Polițiștii nu i-au pierdut urma și au pătruns și ei în curtea imobilului, blocând accesul de ieșire. Suspectul, care coborâse de la volan, a fost prins în scurt timp, fiind vorba de un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Comănești.

Pe  scaunul din dreapta față al mașinii, în calitate de pasager a fost identificat un bărbat de 40 ani, localnic din Mironu, proprietarul mașinii.

În scurt timp s-a stabilit că tânărul nu are permis de conducere, iar proprietarul nu avea voie să îi încredințeze mașina pentru a o conduce pe drumurile publice. Acesta din urmă era adus spre casă de ”șoferul” în vârstă de 20 de ani,

În urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat că autoturismul are ITP-ul expirat, iar polița RCA este de asemenea expirată. Totodată, pentru autoturism este instituit sechestru de către un executor judecătoresc.

Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost verificat cu aparatele etilotest, dar și drugtest, ambele rezultate fiind negative.

Având în vedere situația, pe lângă amenzile aplicate, polițiștii au întocmit dosar penal privind infracțiunile de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere”.

Totodată, mașina a fost indisponibilizată prin ridicarea numerelor de înmatriculare.

La razia de la Gura Humorului au participat 45 de polițiști și de jandarmi.  

”Razia a avut ca obiective creșterea gradului de siguranță în mediul stradal și reducerea riscului rutier, creșterea vizibilității elementului polițienesc și descurajarea faptelor de natură contravențională și penală, sporirea sentimentului de siguranță publică și prevenirea și combaterea faptelor ilicite.

În cadrul raziei au fost legitimate 243 de persoane și au fost oprite și controlate 262 de autovehicule, fiind efectuate și verificări la 17 societăți comerciale.

Au fost reținute 3 permise de conducere și au fost ridicate 15 certificate de înmatriculare, 155 de șoferi fiind testați pentru identificarea consumului de alcool sau substanțe interzise”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 14 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.