Monitorul de Suceava

Noul subprefect al județului Suceava, Gheorghe Apetrii, și-a preluat oficial funcția

Dan COMAN

 

Noul subprefect al județului Suceava, Gheorghe Apetrii, și-a preluat, joi, în mod oficial funcția. Guvernul României l-a numit pe Gheorghe Apetrii în postul de subprefect după ce ocupantul acestei funcții, Cristian Șologon, a demisionat pentru a se implica în campania electorală pentru alegerile parlamentare. Ceremonia de depunere a jurământului a avut loc la sediul Instituției Prefectului Suceava și în sistem de videoconferință cu reprezentanți din conducerea Ministerului Afacerilor Interne.

Alături de Gheorghe Apetrii și Cristian Șologon, la ceremonie au participat celălalt subprefect al județului, Florin Sinescu, deputatul și fostul prefect Mirela Adomnicăi, angajați ai instituției, precum și prefectul Alexandru Moldovan, care era prezent la sediul ministerului. Gheorghe Apetrii a depus jurământul în funcția de subprefect al județului, după care Florin Sinescu a ținut să îi mulțumească lui Cristian Șologon pentru întreaga activitate și i-a urat succes lui Gheorghe Apetrii în noua funcție.

„Domnul Șologon părăsește instituția și vreau să spun că am avut o colaborare îndelungă cu domnia sa și în calitate de director de cabinet și acum în calitate de coleg subprefect. Un profesionist adevărat, un om care este aplecat și cunoaște foarte bine problemele județului Suceava. De aceea sunt convins că drumul politico-administrativ pe care și l-a ales va reprezenta un plus pentru județul Suceava”, a spus Sinescu. El a adăugat că noul subprefect este un om implicat bazinul Dornelor și cunoaște foarte bine problemele din zona de munte și nu numai.

La rândul său, Cristian Șologon le-a mulțumit tuturor din echipa de profesioniști din Prefectură pentru colaborarea avută în perioada în care a ocupat funcția de subprefect, precum și instituțiilor publice din județ. „Pe această cale vreau să le mulțumesc pentru tot sprijinul și pentru toată colaborarea pe care în acești 2 ani și 8 luni mi-au acordat-o. Orice sfârșit e un început, am ales un alt drum, dar plec cu regret dintr-o asemenea echipă”, a precizat Șologon.

Noul subprefect, Gheorghe Apetrii, a spus că pentru el este o onoare depunerea jurământului pentru funcția de subprefect și a dat asigurări că va face tot ceea ce trebuie pentru județul Suceava. „Cunosc în mare parte prioritățile județului și știu foarte bine că urmează alegerile parlamentare și prezidențiale, organizarea acestora fiind o prioritate pentru Instituția Prefectului”, a spus Gheorghe Apetrii. El a adăugat că după ce își va prelua atribuțiile în mod oficial va putea să spună exact ce va face pentru județul Suceava. Gheorghe Apetrii este președintele PSD Vatra Dornei, iar la alegerile locale de anul acesta a candidat pentru funcția de primar al acestui municipiu.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 03 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.