Monitorul de Suceava

Noul punct de operare aero-medical din Câmpulung Moldovenesc va fi finalizat până la sfârșitul acestui an

Dan COMAN

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a verificat astăzi, alături de primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță, Negură, stadiul lucrărilor la punctul de operare aero-medical care se construiește în acest municipiu. Gheorghe Flutur a spus că investiția este de 2,2 milioane de euro, fiind finanțată de CJ Suceava. Flutur a arătat că stadiul de execuție a lucrărilor este de 30%, cu promisiunea constructorului că în această toamnă investiția va fi finalizată.

„Aici va fi garat un elicopterul SMURD pe care Consiliul Județean îl primește de la Ministerul Afacerilor Interne pentru operarea pe zona montană, pentru situațiile excepționale și mă refer aici la apelurile pentru accidente, pentru fel de fel de intervenții rapide, AVC-uri, infarct și alte intervenții. Am luat această hotărâre pentru că deja la Suceava avem un heliport pe Spitalul Clinic Județean, o altă investiție de 1,2 milioane de euro a Consiliului Județean. Acolo deja în șase luni de când am deschis operarea avem 21 de pacienți transportați, 12 au fost aduși la Suceava și 9 au fost transportați la București sau la Iași. Și se justifică această rețea”, a precizat președintele CJ Suceava.

El a adăugat că punctul de operare aero-medical de la Câmpulung Moldovenesc va dispune de un hangarul și spații de birouri, o zona de odihnă pentru cei care operează heliportul, o platformă de aterizare/decolare de 20 x 20 metri, alei de acces, un gard fono-absorbant pentru limitarea zgomotului pentru vecini, instalație de balizaj pentru dirijarea luminoasă a aparatelor de zbor, utilitățile, un depozit de carburant, stație pentru stingerea incendiilor și parcări. „Toate lucrurile acestea sunt prinse în acest proiect care la sfârșitul acestui an va fi gata. Este un mare câștig și îi mulțumesc primarului Mihăiță Negură pentru c că ne-a dat acest spațiu ca să îl putem valorifica. Acest heliport va deservi toată zona de munte a județului Suceava și nu numai. Să nu fie nevoie să se apeleze la 112. Dar dacă se apelează, într-un timp foarte scurt elicopterul va putea fi prezent unde este nevoie și asta înseamnă salvare de vieți omenești”, a încheiat Flutur.

Mihăiță Negură: „Este o investiție extrem de importantă pentru municipiul Câmpulung Moldovenesc”

La rândul său, primarul Mihăiță Negură, a subliniat faptul că acest heliport este o investiție foarte importantă pentru toți cetățenii din zona Câmpulungului, și nu numai, pentru că acest punct de operare aero-medical va deservi întreaga zonă de munte în cazuri de urgență. „Pentru un turist care va fi într-o situație dificilă pe un masiv, Rarău, Giumalău sau în Munții Rodnei, acest aparat va interveni cu echipajul specializat în vederea aducerii la cel mai apropiat spital municipal. De la Câmpulung, și poate de asta specialiștii au ales această locație, este timpul foarte mic de a veni salvarea și de a duce la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul spitalului municipal”, a arătat Mihăiță Negură. El i-a mulțumit lui Gheorghe Flutur pentru finanțarea acestei investiții, pe care o consideră importantă pentru acest municipiu nu doar din punct de vedere financiar, ci în special al salvării de vieți omenești. Negură a ținut să le mulțumească și câmpulungenilor care locuiesc în apropierea heliportului și care au înțeles importanța acestei investiții, dându-și acordul ca heliportul să fie construit în această locație.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 24 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.