Monitorul de Suceava

Noul primar al Sucevei, Vasile Rîmbu, anunță „o schimbare de viziune și de direcție”

Cosmin ROMEGA

 

După 20 de ani, municipiul Suceava are un nou primar și o nouă conducere deliberativă și executivă, schimbarea de macaz fiind făcută de la liberali la social-democrați.

Vasile Rîmbu a depus joi, 24 octombrie, jurământul în calitate de primar al Sucevei, în prezența premierului României, Marcel Ciolacu, a președintelui CJ Suceava, Gheorghe Șoldan, așezați la prezidiu, dar și în prezența a numeroși reprezentanți de seamă ai PSD, precum secretarul general al partidului, Paul Stănescu, președintele organizației județene, Ioan Stan, ori parlamentarii Mirela Adomnicăi, Larisa Blanari, Eugen Bejinariu și Gheorghiță Mîndruță.

Alături de primarul în funcție până în acel moment, Ion Lungu, la ceremonie au participat și alți trei primari, din Șcheia – Cristinel Burac, Salcea – Ezekiel Belțic și Dumbrăveni – Ioan Pavăl.

Înainte de a fi parcurse etapele administrative, a fost oficiată o slujbă de binecuvântare de către un sobor de preoți, condus de starețul Mănăstirii Putna, Velnic Melchisedec. Pe lângă urările creștinești și cântările de ”Mulți ani trăiască!”, reprezentanții Bisericii Ortodoxe i-au oferit din partea arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, o icoană și ”Decalogul omului politic”.

 

„Împreună, putem <FACE SUCEAVA BINE!˃”

 

După depunerea jurământului de către noii aleși locali – primarul și consilierii, Vasile Rîmbu a ținut primul discurs în calitate de primar al Sucevei.

”Astăzi, în fața dumneavoastră, am depus jurământul de a respecta Constituția și legile țării și de a face, cu bună-credință, tot ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor acestui oraș.

În aceste cuvinte simple, dar profunde, se regăsește esența responsabilității pe care o am față de orașul nostru și oamenii lui.

După două decenii de continuitate, momentul acesta marchează nu doar o schimbare de lider, ci și o schimbare de viziune și de direcție.

Ne aflăm într-o perioadă marcată de provocări economice majore, care ne solicită să demonstrăm că putem face performanță, că putem transforma promisiunile în realitate și că împreună putem <Face Suceava bine!>.

Acest angajament nu este doar un slogan de campanie, ci o promisiune solemnă, alături de jurământul pe care l-am depus astăzi în fața dumneavoastră.

Schimbarea de viziune pe care o aducem, nu este doar un scop, ci un mijloc de a ne atinge obiectivul comun: să construim un oraș care funcționează bine pentru toți; să avem o administrație transparentă și eficientă, care să răspundă prompt și corect nevoilor fiecărui sucevean.

Sunt conștient că este dificil, dar nu imposibil să mulțumești pe toată lumea.

Totuși, în fața provocărilor pe care le întâmpinăm, trebuie să recunoaștem că, în spiritul democrației, doar deciziile care reflectă voința majorității sunt garantul pentru progresul și stabilitatea orașului nostru.

Îmi asum, așadar, responsabilitatea de a asculta vocile din comunitatea noastră, de a colabora strâns cu Consiliul Local și celelalte autorități locale, regionale, naționale și, bineînțeles, cu partenerii străini actuali și viitori, pentru a face ceea ce este bine pentru Suceava.

În toate acțiunile mele, voi căuta să îmi respect jurământul, să fac bine și să pun întotdeauna interesul public mai presus de orice interes personal sau de grup, spre nemulțumirea multora”.

Noul edil al Sucevei a ținut să-i mulțumească prim-ministrului Marcel Ciolacu pentru prezența sa la eveniment, remarcând că vizitele constante ale acestuia sunt ”dovada incontestabilă a interesului domniei sale pentru Suceava”. Vasile Rîmbu a mulțumit tuturor pentru încrederea acordată la vot, în 9 iunie, precizând că în perioada ”pregătitoare” a avut ocazia să se familiarizeze în detaliu cu toate aspectele administrației locale.

”Deși multe schimbări sunt necesare, am identificat și elemente performante pe care eu și echipa mea ne vom baza pentru a construi mai departe o administrație eficientă și orientată pentru binele comun.

Așadar, vă asigur din nou, așa cum am jurat, că nu voi precupeți niciun efort pentru a merita încrederea pe care ați investit-o în mine și echipa mea și a transforma Suceava într-un oraș de care să fim cu toții mândri”, a concluzionat Vasile Rîmbu, care a reiterat și completat sloganul din campanie ”Facem Suceava bine – împreună!”.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 24 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.