Monitorul de Suceava

Niculai Barbă: „Consiliul Județean Suceava și administrația liberală condusă de Gheorghe Flutur au schimbat radical la față Spitalul Județean”

Dan COMAN

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă i-a transmis președintei Organizației Județene de Femei din PSD, Larisa Blanari, că atacul acesteia la adresa șefului administrației județene, Gheorghe Flutur, pe tema proiectelor de la spitalul sucevean este unul surprinzător având în vedere că de numele acestuia se leagă cele mai mari investiții la această unitate. Afirmația a fost făcută după ce Larisa Blanari a spus că Spitalul de Copii de la Suceava pe care președintele Consiliului Județean îl anunță este încă o minciună a lui Gheorghe Flutur.

„Mă simt obligat să explic pe scurt cum stau lucrurile. Consiliul Județean Suceava și administrația liberală condusă de Gheorghe Flutur au schimbat radical la față Spitalul Județean, recunoscut acum ca fiind unul dintre cele mai moderne din țară. Sunt alocați până acum peste 150 milioane de euro. Spitalul și-a lărgit adresabilitatea, s-a dublat numărul intervențiilor medicale, precum și complexitatea lor. Recent, a fost finalizat un pavilion modern de oncologie, avem investiții la această dată de peste 30 milioane de euro fonduri europene”, a declarat Niculai Barbă.

El a spus că Spitalul de Copii și Spitalul de Boli Infecțioase, având valori mari, s-a solicitat Companiei Naționale de Investiții (CNI), cu câțiva ani în urmă, să găsească fonduri și să facă proiectarea. „De ce cerem noi insistent actul normativ prin care să se prevadă sumă și pentru Suceava? Valoarea totală a investiției celor două corpuri de spital depășește 180 milioane de euro, așa cum rezultată din proiectul de la CNI. Trebuie să aflăm de la Guvern și de la Ministerul Sănătății dacă demarează amândouă proiectele, și ar fi cazul ideal, iar dacă nu, să se pornească pentru început Spitalul de Copii, de circa 127 milioane de euro, conform devizului. Asta încă nu se știe, nu ni se spune de la Guvern, câți bani se alocă spitalului de la Suceava, asta cerem noi”, a precizat Barbă.

El a spus că, în mod logic, dacă nu se va aloca suma pentru ambele construcții, ci o sumă mai mică pentru început, atunci o soluție ar fi ca proiectul să fie împărțit în două, de către proiectant. Niculai Barbă a declarat că acest lucru nu ține de CJ Suceava, fiind treaba proiectantului care are contract direct cu CNI. „Normal, trebuia de mult să se decidă ce bani se alocă și județului Suceava, pentru că atunci știam dacă mergem cu proiectul mare sau doar cu Spitalul de Copii. Atacul pe această temă este surprinzător, pentru că schimbarea la față a Spitalului Clinic Județean de Urgență <Sfântul Ioan cel Nou> Suceava este evidentă pentru toată lumea, iar președintele Gheorghe Flutur are cea mai importantă contribuție. Atacul ar putea fi emanat în contextul în care se pare că se alocă puncte importante dacă țintă este Gheorghe Flutur.

Altfel, cred că totul este clar! Sucevenii așteptă să primească un răspuns cu privire la spital, iar noi nu ne vom opri să cerem acest lucru. Nu ne vom opri să facem tot ce depinde de noi pentru ca investițiile începute să continue și, totodată, să fie demarate proiecte noi”, a încheiat Niculai Barbă.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 10 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.