Monitorul de Suceava

Nepotul lui Mihai Mironiuc i-a atras atenția lui Mircea Lucescu

Gabriel TODERAŞCU

Ultimul fotbalist intrat în atenția selecționerului Mircea Lucescu este atacantul Raul Florucz, care s-a născut în Austria, la Linz, din părinți români. În vârstă de 23 de ani, Florucz evoluează în Slovenia, la Olimpia Ljubliana, și a declarat că va face demersuri pentru a obține cetățenia română în intenția de a juca pentru naționala României. El are 3 meciuri pentru echipa de juniori Under 19 a Austriei. 

„Aprecierea din partea unei personalități precum Mircea Lucescu este, fără îndoială, o mare onoare. Faptul că ar veni să mă urmărească în Slovenia și că ar lua în considerare convocarea mea la naționala României este ceva extraordinar și mă bucură mult.

E o onoare să reprezint și eu țara de unde provin părinții mei, așa cum a făcut-o bunicul meu Mihai Mironiuc, care a jucat handbal pentru naționala României. Acum se fac demersuri să redobândesc cetățenia română”, a declarat Raul Florucz, potrivit digisport.ro.

Originar din Dorneşti, Mihai Mironiuc a evoluat începând din 1971 pentru CSU Suceava, sub comanda lui Şerban Pop. După doar trei ani petrecuţi acasă, interul dreapta a fost remarcat de Minaur Baia Mare, grupare pentru care avea să evolueze timp de un deceniu. Idol al băimărenilor, “stângul de fier” a avut o cotă întrecută doar de Maricel Voinea. Handbalistul sucevean a strâns 73 de prezenţe în tricoul primei reprezentative a României şi a fost goalgheterul Campionatului Mondial Universitar din Polonia. Maestru Emerit al Sportului, Mihai Mironiuc s-a stins din viaţă în 2002, la vârsta de doar 42 de ani.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 16 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.