Monitorul de Suceava Anormal și trist

„Munți” de deșeuri din construcții, aruncate pe terenuri private din Salcea, deși primăria oferă serviciul de ridicare a acestora

Florin PAIU

Situație anormală, chiar tristă, la Salcea, unde comisarii Gărzii de Mediu Suceava au constatat că problema legată de deșeuri abandonate pe terenuri private nu s-a rezolvat.

În urma unui control din 20 septembrie, într-o locație unde s-au identificat și anterior deșeuri, au fost găsite, din nou, deșeuri din construcții și demolări. 

”S-au identificat noi abandonări de deșeuri provenite de la lucrări de amenajare interioară a locuințelor de tipul plăcilor de faianță, gresie, teracotă, deșeuri voluminoase, obiecte de mobilier, moloz, pe terenuri proprietate particulară”, a anunțat Garda de Mediu Suceava.

Proprietarilor de terenuri li s-au aplicat amenzi în valoare de 12.000 de lei, sancțiunile fiind completate cu termene privind salubrizarea terenurilor.  

Aceste gunoaie aruncate pe câmpuri la Salcea sunt inexplicabile având în vedere că în toate satele din Salcea sunt ridicate periodic și aceste tipuri de deșeuri mari.

Deșeurile mari se pot colecta și la cerere. 

”Aducem la cunoștință că la nivelul UAT orașul Salcea există încheiat contract de prestări servicii cu operatorul de salubritate desemnat în vederea colectării deșeurilor provenite din demolări, construcții, deșeuri voluminoase, pe bază de solicitare”, a mai transmis Garda de Mediu Suceava.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 25 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.