Monitorul de Suceava

Mirela Adomnicăi spune că Gheorghe Flutur a confundat funcția de președinte al Consiliului Județean cu cea de stăpân absolut al județului

Dan COMAN

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a declarat că în ultimele sale zile ca președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur încearcă, “în stilul său caracteristic”, să-i păcălească din nou pe suceveni, vizitând șantierele unor proiecte cu care nu are nicio legătură și prezentându-le ca mari realizări proprii. “Sunt ultimele episoade ale <stăpânului județului>”, a spus Mirela Adomnicăi. Ea a amintit că marți dimineața, Gheorghe Flutur a vizitat, împreună cu deja fostul primar Vasile Andriciuc, 20% din lucrările la proiectul de apă-canal din comuna Șcheia.

“De ce doar 20%? Pentru că atât s-a realizat dintr-un contract semnat în 2019, proiect întârziat din cauza delăsării domnului fost primar Andriciuc, care nu a intabulat drumurile, a vândut terenul pe care, conform proiectului, trebuia amplasată stația de pompare a apei și nu a plătit cofinanțarea”, a afirmat Adomnicăi. Ea a subliniat că toate aceste probleme au fost rezolvate în perioada 2022-2023, de viceprimarul Cristi Burac, primarul ales al comunei, care, având majoritate în Consiliul Local Șcheia, a reușit deblocarea proiectului.

“Evident că domnul Flutur a <uitat> să menționeze că, fără implicarea PSD, proiectul de apă-canal pentru comuna Șcheia ar fi fost și astăzi ținut pe loc. Gheorghe Flutur nu a înțeles, nici măcar după alegerile locale, că sucevenii și-au dat seama că toate vizitele sale nu sunt decât un teatru ieftin, în care el este personajul principal doar pentru că se bagă în fața camerelor de filmat și a aparatelor de fotografiat. Timp de 12 ani s-a lipit de proiectele primarilor din județ, prezentându-le ca propriile realizări”, a declarat deputatul PSD de Suceava. Mirela Adomnicăi mai spune că tot Gheorghe Flutur a numărat investițiile de milioane de euro aduse de primarii din județ pentru comunitățile lor și le-a trecut la propriile realizări.

“Și cu toate astea, nu i-a ajuns. A mers și la Șcheia, unde, în ciuda bătăii de joc a administrației PNL în privința proiectului de apă-canal, a ținut să precizeze că se află pe unul dintre șantierele <celui mai mare proiect pe fonduri europene din mandatul meu, din mandatul lui Gheorghe Flutur, 275 de milioane de euro>. Ce a omis să spună domnul Flutur, deloc surprinzător, este faptul că nu are nicio legătură cu acest proiect, care este derulat de ACET Suceava”, a afirmat Adomnicăi. Ea l-a întrebat pe Gheorghe Flutur de ce nu a mers să verifice și stadiul “proiectului dumneavoastră de suflet”, respectiv Casa Corpului Didactic. “Este singura investiție din localitate pe care într-adevăr ați sprijinit-o necondiționat. Le-ați fi putut povesti sucevenilor cum ați avut “viziune, opțiune și inițiativă” în privința acestei investiții și ați reușit să îngropați milioane de euro într-o construcție abandonată în mijlocul unui câmp. Un proiect marca Gheorghe Flutur, abandonat din 2016, care a înghițit peste 100.000 de euro din banii sucevenilor, pentru asigurarea pazei șantierului. Domnule Flutur, încercați să înțelegeți că vremea cârmuitorului unic a trecut! Ați confundat funcția de președinte al Consiliului Județean cu cea de stăpân absolut al județului, iar sucevenii v-au sancționat la alegerile locale. Și așa vor face și la alegerile parlamentare! Pentru că nu ați înțeles nimic”, a încheiat Mirela Adomnicăi. 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 09 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.