Monitorul de Suceava

Mirela Adomnicăi salută obținerea, de către România, a unei funcții de vicepreședinte al Comisiei Europene

Dana HUMOREANU

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi apreciază că România a obținut, „pentru prima dată de la aderarea la Uniunea Europeană”, o funcție de vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, prin numirea Roxanei Mînzatu.

Roxana Mînzatu va coordona, potrivit Mirelei Adomnicăi, „unul dintre cele mai importante portofolii”, respectiv Competențe și Educație, Locuri de muncă și Drepturi Sociale, Demografie, și va gestiona aproximativ 20% din bugetul Uniunii Europene, adică peste 235 de miliarde de euro.

„Doamna Mînzatu va avea un rol cheie în gestionarea politicilor sociale, a măsurilor de sprijin pentru copii, tineri și persoanele vulnerabile, contribuind astfel la dezvoltarea și bunăstarea cetățenilor europeni. De asemenea, România este acum reprezentată la cel mai înalt nivel al conducerii Uniunii Europene și prin alte poziții de influență, şi-i amintim aici pe domnii Victor Negrescu - vicepreședinte al Parlamentului European şi Dragoș Benea -președinte al uneia dintre cele mai importante comisii din PE – Comisia REGIO, de dezvoltare regională”, a transmis deputatul Mirela Adomnicăi, printr-un comunicat de presă.

Aceasta consideră că numirile la care a făcut referire arată „capacitatea de negociere a României la Bruxelles” și „demontează criticile unor politicieni de dreapta care au denigrat țara noastră în forurile internaționale”. „Este un moment de mândrie națională, iar succesul echipei românești demonstrează importanța unei abordări constructive și unitare la nivel european, în contextul în care aceste poziții reflectă o creștere importantă a influenței României în cadrul instituțiilor europene”, a mai transmis deputatul PSD, Mirela-Elena Adomnicăi.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 18 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.