Monitorul de Suceava

Ministrul Raluca Turcan va merge sâmbătă la Muzeul de Istorie Siret. Memorialul Holocaustului și la conacul „Vîrnav Liteanu” din Liteni

Dana HUMOREANU

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, va efectua o vizită în județul Suceava, a anunțat departamentul de comunicare al Organizației Județene Suceava a PNL.

Împreună cu președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, fostul ministru al Culturii, deputatul Bogdan Gheorghiu, și primarul din Liteni, Tomiță Onisii, Raluca Turcan va merge la conacul „Vîrnav Liteanu” din orașul Liteni, iar după-amiază va vizita Muzeul de Istorie Siret. Memorialul Holocaustului.

Conacul „Vîrnav Liteanu” este cuprins într-un proiect de restaurare și consolidare, cu o finanțare de cinci milioane de euro, inițiat de Bogdan Gheorghiu în perioada în care era ministru al Culturii. Fostul conac va fi transformat ca centru de pregătire pentru restauratori, al Institutului Național al Patrimoniului.

Muzeul din Siret este unic în România și a fost deschis publicului pe 23 mai a.c., după un amplu proces de restaurare și reorganizare a expoziției permanente.

Printre cei care l-au vizitat în cele doar câteva luni de la inaugurare se numără președintele Academiei Române, prof.univ.dr. Ioan-Aurel Pop, ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, vice-ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, dr. Rebecca Shah, vice-ambasadorul Israelului în România, Rami Teplitskiy, Suveranul Mare Comandor al Supremului Consiliu de grad 33 și Ultim al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România, Stelian Nistor, președintele Consiliului Regional Schwaben, Martin Sailer, șeful Administrației Regionale Militare Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, directorul diviziei de arhive al Muzeului Yad Vashem din Ierusalim, Alexander Avram, fostul secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană, fostul ambasador al României în Franța, Principatul Monaco și Principatul Andorra, Luca Niculescu, actual secretar de stat la Ministerul de Externe, secretarul general adjunct în Ministerul Culturii, Damian Florea.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 25 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.