Monitorul de Suceava Acțiune cultural-educativă

„Mesaje din trecutul pământului”, expoziție la Muzeul de Științele Naturii Suceava

Daniela MICUŢARIU

Muzeul Național al Bucovinei organizează, la Muzeul de Științele Naturii Suceava, în perioada 20 septembrie – 20 octombrie 2024, expoziția „Mesaje din trecutul pământului”. Fragmente de roci ce conţin impresiuni foliare (amprente de frunze) şi fragmente de lemn pietrificat din Paleozoic, Mezozoic şi Neozoic (Terțiar), de pe teritoriul ţării noastre, au fost scoase din depozitele de patrimoniu și aduse în fața publicului, la Muzeul de Științele Naturii din Suceava.

Prin această expoziție, spun reprezentanții Serviciului Istorie Naturală, Marketing și Educație Muzeală, se urmărește valorificarea patrimoniului muzeal şi educarea publicului vizitator în vederea conservării şi protejării mediului din rezervaţiile geologice din județul Suceava şi din ţară.

Expoziţia este de fapt o acţiune cultural - educativă pentru toate categoriile de vizitatori, dar îndeosebi pentru tineri, cărora muzeografii încearcă să le trezească interesul pentru istoria îndelungată a Pământului.
Materialul ce va fi prezentat în expoziţie, începând cu data de 20 septembrie 2024, aparţine Colecţiei de Paleontologie a Muzeului de Ştiințele Naturii din Suceava. Aceste „mărturii în piatră” reprezintă o importantă bază în cercetarea florei actuale.

O parte importantă a expoziției este concretizată prin expunerea grafică a conținutului ştiinţific referitor la obiectul de studiu al Paleontologiei, cu date despre rezervaţiile fosilifere. Intrarea este liberă.

 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 18 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.