Monitorul de Suceava Handbal

Meci nebun între CSU Suceava și Steaua în prima etapă a Ligii Zimbrilor

Gabriel TODERAŞCU

CSU Suceava și Steaua au oferit un meci formidabil la debutul Ligii Naționale de handbal masculin. „Universitarii” s-au impus la limită, cu 37-36 (19-18), la finalul unui joc plin de evenimente. Încurajați frenetic de fani, sucevenii au dirijat în prima repriză ostilitățile din teren, ajungând să conducă cu 15-10 pe tabela de marcaj în minutul 21. Avansul a fost risipit însă rapid, astfel că după doar trei minute s-a ajuns ca echipă gazdă să rămână cu avantaj minim, situație care s-a menținut până la jumătatea disputei.

Militarii au început foarte bine mitanul secund înscriind de trei ori consecutiv, după care cele două formații au mers cap la cap pe fondul unui joc extrem de spectaculos și plin de suspans. Golul victoriei a fost înscris de Vencel Csog, cu 30 de secunde înainte de final, Steaua ratând șansa egalării ulterior, după ce portarul George Șelaru a apărat cu un reflex extraordinar lovitura de la 7 metri executată de Milosevic.

CSU Suceava: Șelaru (un gol), Podovei – Lazurcă (9), Gavriloaia (5), Csog (4), Botond (4), Tîrzioru (3), Ștefan (3), Iordachi (3), Amin (2), Zarițchi (1), Lupu (1), Bologa (1), Radu.

Cel mai bun marcator al Stelei a fost Ciprian Șandru, cu 7 reușite. Tot oaspeții au încasat și un cartonaș roșu, prin Valentin Ghionea, precum și un cartonaș albastru, prin același Șandru.

Aruncarea de start a meciului fost dată în mod simbolic de campioana olimpică la canotaj, Ancuța Bodnar.

Rezultate complete înregistrate în prima etapă:

SCM Poli Timișoara – CSM Focșani 22-20

CSM Vaslui – CSM București 28-27

CSU Suceava – Steaua București 37-36

CSM Constanța – Dinamo București 26-34

CSM Făgăraș - HC Buzău 22-29

Potaissa Turda – CSM Odorhei 36-28

Minaur Baia Mare – CSM Bacău 31-29

În etapa secundă, CSU Suceava va evolua în deplasare, cu CSM București. Partida se va disputa duminică, 8 septembrie, cu începere de la ora 15:00, și va fi transmisă în direct pe postul de televiziune PRO Arena.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 02 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.