Monitorul de Suceava

Maya Rotari a cucerit medalia de bronz la Mastersul Național Under 16

Gabriel TODERAŞCU

 

Suceveanca Maya Rotari, clasată pe locul al șaselea în ierarhia FRT Race 2024, a participat zilele trecute la Masters-ul Național de la Pitești, acolo unde pe tabloul de concurs s-au aflat cele mai bune jucătoare de tenis din România la categoria de vârstă Under 16 ani.

Sportiva de la Oscar Tennis Club a evoluat curajos în sferturi împotriva Ayannei Mitu, de la LPS Mircea Eliade București, favorita numărul 2 a întrecerii. Maya s-a impus greu, în super tie-break, cu 7-6, 2-6, 13-11, la capătul unui joc foarte echilibrat, obținând calificarea în semifinale. La fel de disputat a fost și duelul din penultimul act, cu Delia Loghin, în care câștig de cauză a avut la final sportiva de la CSM Roman, cu scorul de 6-2, 2-6, 10-8.

În finala mică, care a avut drept miză cucerirea medaliei de bronz, Maya Rotari a zburdat pe teren în compania principalei favorite a turneului, Irina Crețan, de la CSU Știința București. Sportiva antrenată de Felix Donath a câștigat cu 6-2, 6-4, obținând un rezultat important.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 28 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.