Monitorul de Suceava

Maya Rotari a atins poziția a șasea în ierarhia FRT Race 2024

Gabriel TODERAŞCU

Tânăra tenismenă suceveană Maya Rotari a avut un parcurs excelent în acest an. Sportiva în vârstă de 15 ani a ajuns pe locul al șaselea în clasamentul național FRT Race 2024 al categoriei de vârstă Under 16, înregistrând un salt de 180 de poziții față locul ocupat la debutul anului în curs. Conform Federației Române de Tenis, aceasta este cea mai spectaculoasă ascensiune a unui tenismen român în 2024.

Sportiva antrenată de Felix Donath a ajuns în această poziție după ce, printre altele, a jucat sferturi la Campionatul Național și la Tennis Europe Bistrița, a câștigat turneul de categoria 1 de la Iași, și a ajuns în ultimul act la turneele de la București (categoria 1) și Bistrița (categoria A).

Următorul turneu la care va participa sportiva legitimată la Oscar Tennis Club este Masters-ul de la Pitești, acolo unde pe tabloul de concurs se vor afla primele opt clasate în ierarhia FRT Race 2024.

„Pentru anul viitor ne propunem să participăm la mai multe turnee internaționale Tennis Europe și să obținem primele puncte în circuitul ITF Junior. Pe această cale, doresc să anunț că s-au alăturat clubului nostru doi jucători ieșeni foarte talentați, este vorba de frații Schipor. Edi are 20 de ani și are apariții în circuitul ITF Seniors, în vreme Robert, în vârstă de  16 ani, este jucător de nivel național în România”, a declarat antrenorul Felix Donath.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 17 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.