Monitorul de Suceava

Mașină de poliție, implicată într-un accident rutier, la Șcheia

Florin PAIU

 

O mașină de poliție condusă de o agentă din zona de munte a județului a fost implicată într-un accident rutier care s-a produs luni, în jurul orei 13.30, pe raza comunei Șcheia. Accidentul s-a produs în zona Sidem, la ieșirea spre „Zidul Morții”.

La volan era o polițistă din Coșna, care nu avea pornite semnalele acustice și luminoase. Nu le avea pornite pentru că nu era cazul, polițista întorcându-se de la Botoșani cu doi soți care au fost duși în județul vecin la testul poligraf.

Din primele verificări de la fața locului s-a constatat că agenta de poliție din cadrul Postului de Poliție Coșna a condus autospeciala fără semnale acustice sau luminoase și a intrat în depășirea regulamentară a unui autoturism care circula în fața sa, însă șoferul acestuia, fără să se asigure, a inițiat brusc un viraj la stânga pentru a intra pe o stradă laterală, moment în care a intrat în coliziune cu autospeciala.

Așadar, polițista nu ar fi vinovată de producerea accidentului.

În urma impactului au rezultat rănirea ușoară a șoferului celuilalt vehicul, cel care ar fi virat stânga fără a se asigura.

La fața locului au fost evaluați de către echipaj medical și agenta de poliție, și cei doi pasageri din autospecială, aceștia refuzând transportul la unitatea medicală, având leziuni superficiale.

”Atât agenta de poliție, cât și celălalt șofer au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii vătămare corporală din culpă”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 23 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.