Monitorul de Suceava Eveniment

Mari specialiști ai lumii vin la Suceava, la primul congres de medicină nucleară organizat la universitate și spitalul clinic de urgență

Dana HUMOREANU

Profesori universitari renumiți se vor afla la Suceava, la cea de-a 7-a ediție a Conferinței Naționale de Medicină Nucleară și prima în acest domeniu organizată la Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” și la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”. Manifestarea științifică va avea loc în perioada 27-29 martie a.c..

Dr. Mihai Guțu, șef de lucrări la Facultatea de Medicină a Universității „Ștefan cel Mare” și coordonatorul Laboratorului de Medicină Nucleară din spital, a declarat că până la această dată au confirmat participarea profesioniști de prestigiu, cunoscuți și recunoscuți pe plan mondial pentru realizările lor.

Printre personalitățile din lumea științelor medicale care participă la evenimentul de la Suceava se află prof. univ. dr. Kalevi Kairemo, președintele Asociației Mondiale de Terapie Radiofarmaceutică și Moleculară WARMTH Finlanda, licențiat ca medic specialist în Finlanda, Norvegia, Suedia și Estonia. Acesta a predat la Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie, la Spitalul Universitar Uppsala din Suedia, Spitalul Central Universitar din Helsinki, Departamentul de Medicină Nucleară al Centrului de Cancer MD Anderson al Universității din Huston, Texas și are peste 250 de publicații originale în reviste de specialitate.

Prof. univ. dr. Ora Israel este director de medicină nucleară/PET la Rambam Health Care Campus, profesor de imagistică la Facultatea de Medicină Rappaport a Technion - Israel Institute of Technology, profesor invitat la Harvard. Dr. Israel a fost un pionier în dezvoltarea noii tehnologii hibride SPECT/CT și PET/CT, este autoarea a trei manuale despre imagistica hibridă, a peste 150 de articole științifice și a 20 de capitole de carte medicală; este laureată a Premiului Elkeles pentru Excelență în Cercetare; este director asociat pentru operațiuni de cercetare la Rambam. Dr. Israel și-a luat titlul de doctor la Universitatea de Medicină și Farmacie din București.

Prof. univ. dr. Homer A. Macapinlac este președinte al Departamentului de Medicină Nucleară de la Universitatea din Texas, specialist în imagistica sistemelor de diagnostic al cancerului și în cardiologie nucleară. Dr. Macapinlac este considerat expert național și internațional în domeniul medicinei nucleare și al tomografiei cu emisie de pozitroni.  

Dr. Savvas Frangos este președintele Federației Mondiale de Medicină și Biologie Nucleară, specialist în medicină nucleară și conduce Unitatea de Cancer Tiroidian, la Centrul Oncologic Bank of Cyprus, Nicosia, Cipru; este membru al Consiliului European de Medicină Nucleară. A publicat mai multe lucrări despre cancerul tiroidian.

Prof. univ. dr. Simona Ben-Haim este profesor și doctor în medicină nucleară la University College London și la Facultatea de Medicină a Universității Ebraice din Ierusalim, a condus, printre altele, Departamentul de Biofizică Medicală și Medicină Nucleară Hadassah din Ierusalim, departamentul de Medicină Nucleară Sheba Medical Cancer Center, este semnatară a mai multor brevete de invenții în domeniul dispozitivelor și tehnicii medicale.

Dr. Gopinath Gnanasegaran este un medic consultant specializat în imagistică și terapie de medicină nucleară, cu expertiză extinsă în imagistica convențională, terapiile cu radionuclizi, SPECT-CT și imagistica PET-CT (competență în SPECT-CT osos, SPECT-CT oncologic și imagistica ganglionilor santinelă). Practica sa clinică și cercetarea în diagnosticul și terapiile de medicină nucleară au contribuit la furnizarea de proceduri diagnostice și terapeutice, având ca scop sporirea preciziei și eficacității tratamentelor pentru diferite afecțiuni medicale.

Dr. Masha Maharaj este specializată în medicină nucleară și chirurgie și conduce centrele de imagistică și terapie din provincia Kwa Zulu din Africa de Sud; oferă terapii de medicină nucleară în tumori de tiroidă, tumori neuroendocrine, cancer de prostată, metastaze osoase și radiosinovectomie. Și-a publicat cercetările în reviste cotate internațional și este autoarea unui capitol într-un manual despre cancer. Dr. Maharaj face parte din Corpul medical de voluntari, care acordă ajutor medical și umanitar la nivel global, membru activ al Consorțiului de Oncologie din Africa de Sud și al organizațiilor profesionale de medicină nucleară din această țară, al Societății de Medicină Nucleară din Africa de Sud și al Asociației Medicilor Nucleari din Africa de Sud.

Dr. Mihai Guțu a mai precizat că în cadrul conferinței de la Suceava vor fi prezentate și produse de ultimă generație ale celor mai importante companii din domeniul medicinei nucleare. 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 15 Februarie 2025.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.