Monitorul de Suceava

„Marea Aventură Digitală”, competiție digitală pentru copii, la Logiscool Suceava

Adelina TALPALARIU

 

Logiscool Suceava, centru de pregătire în educație digitală și programare, pentru copiii între 6 și 18 ani, anunță lansarea primei ediții a competiției „Marea Aventură Digitală”, o inițiativă educațională pentru elevii din clasele III-IV și V-VI. Competiția e organizată de Fundația pentru Educație Digitală (FpED România) și Foundation for Digital Knowledge (fundația internațională), prin Logiscool România.

Evenimentul va avea loc pe data de 9 noiembrie 2024, la nivel național, și încurajează copiii să exploreze lumea tehnologiei prin jocuri logice și provocări digitale.

Competiția se desfășoară simultan în mai multe școli din toată țara.

Câștigătorii vor avea parte de experiențe inedite, printre care și ocazia de a vizita birourile companiei Google România.

 

·        În Suceava, pe 9 noiembrie

 

În Marea Aventură Digitală, echipe de câte trei elevi vor lucra împreună să ajute un mic robot prietenos, care și-a pierdut drumul spre Pământ, să navigheze în lumea noastră digitală.

„Un părinte/tutore/profesor va trebui să înscrie pe acest site echipele de câte 3 copii care vor să intre în această aventură. Echipele pot fi formate din copii din diferite școli, nu doar din școala parteneră competiției. Înscrierile se fac până la data de 3 noiembrie 2024.

Școlile care găzduiesc competiția, din orașe precum: Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Galaţi, Iași, Oradea, Ploiești, Sibiu, Suceava, Zalău, Timișoara, Turda, sunt listate în formularul de înscriere de pe site-ul mareaaventuradigitala.ro”, au explicat organizatorii.

În Suceava, Marea Aventură Digitală va avea loc la Universitatea „Ștefan cel Mare”, pe 9 noiembrie, începând cu ora 9:30, până la 11:30, urmată și de o premiere locală.

 

·        „Abilități de gândire critică, creativitate și rezolvare de probleme”

 

Participarea la „Marea Aventură Digitală” este gratuită.

Logiscool Suceava a mai arătat că acest concurs completează misiunea Logiscool și a Fundației pentru Educație Digitală de a-i ajuta pe elevi să dobândească și să își dezvolte competențele digitale, prin metode interactive și cu un curriculum recunoscut internațional, adaptate nevoilor lumii digitale de astăzi și de viitor.

„Învățarea competențelor digitale este esențială pentru copiii din ziua de azi, deoarece le dezvoltă abilități de gândire critică, creativitate și rezolvare de probleme, pregătindu-i pentru o lume tot mai axată pe tehnologie. Competiția este unică și prin faptul că nu necesită pregătire specială, ci se bazează pe cunoștințele și abilitățile logice dobândite în viața de zi cu zi, punând accent pe colaborare și nu pe spiritul competitiv al concursurilor standard”, mai spun organizatorii.

Mai multe informații și înregistrarea echipelor: mareaaventuradigitala.ro

Contact Logiscool Suceava:

·        0722 436 513

·        hello.suceava@logiscool.com



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 15 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.