Monitorul de Suceava

Mandate de arestare prelungite pentru 6 dintre traficanții de droguri de mare risc de la Vatra Dornei săltați în luna mai

Florin PAIU

6 dintre inculpații săltați în luna mai de procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, acuzați că făceau trafic cu droguri de risc și de mare risc la Vatra Dornei, au primit noi mandate de arestare pentru 30 de zile.

Miercuri, 18 septembrie, Tribunalul Suceava a admis solicitarea procurorilor de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava privind prelungirea măsurii de arest preventiv cu încă 30 de zile față de inculpații Adrian Petrică Deac, Ilie Sorin Lucian, Vlad Daniel Floria, Andrei Juncu, Adi Peter și Andrei Țiolan, pentru o perioadă de 30 de zile, până pe 20 octombrie.

Inițial, în acest dosar au fost 8 arestați. 

Cei 8 sunt din Vatra Dornei și majoritatea erau cunoscuți în mica comunitate dorneană pentru că erau adesea agresivi și puși pe scandal. 

Ei au fost arestați pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea de trafic cu produse psihoactive.

Această acțiune era așteptată de multă vreme la Vatra Dornei având în vedere că erau semnale tot mai îngrijorătoare cu privire la tineri consumatori și dependenți de droguri din municipiul stațiune.

Structurile de combatere antidrog monitorizau însă de ceva vreme gruparea, semn că au fost interceptate anterior perchezițiilor 17 tranzacții cu droguri.

Datele procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava arată că gruparea a început să vândă droguri încă din anul 2023.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada 2023-2024, mai mulți tineri din municipiul Vatra Dornei ar fi procurat droguri de risc și de mare risc, din județele Bistrița-Năsăud și Cluj, pe care le comercializau ulterior în municipiul stațiune.

Mulți dintre clienți erau elevi.

În acest dosar este vorba de comerț repetat cu canabis și droguri 2-MMC, 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal. De asemenea, traficanții vindeau și droguri din categoria substanțe psihoactive.

În cursul zilei de 23 mai 2024 au fost puse în aplicare 18 mandate de percheziție domiciliară, din care 13 la Suceava, 4 la Bistrița și unul la Neamț.

Procurorii de la DIICOT lucrează la finalizarea anchetei din acest dosar, pentru trimiterea în judecată a traficanților.

Și în acest caz se remarcă faptul că judecătorii acceptă mult mai rar solicitările de eliberare din arest preventiv a celor acuzați de trafic de droguri, ceea ce este de salutat.  

Inculpații se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată.

 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 18 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.