Monitorul de Suceava

Mandat de arestare pentru un hoț cu 7 spargeri și prejudiciu de 20.000 de lei provocat

Florin PAIU

Un hoț care a acționat la Horodnic de Sus a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce s-au adunat probe privind comiterea a șapte infracțiuni de furt calificat sau tentativă de furt calificat. Este vorba de spargeri de locuințe și anexe, în care autorul a căutat bunuri de valoare și bani. Trei dintre fapte au rămas la nivel de tentative de furt, în sensul că hoțul nu a furat nimic de valoare. Chiar și așa, acesta a provocat pagube prin distrugerile provocate. 

De exemplu, într-un caz, autorul a pătruns prin efracție și escaladarea unui geam în incinta unei locuințe din Horodnic de Sus, unde a răvășit bunuri, însă nu a plecat cu nimic de valoare.

În urma distrugerilor el a cauzat un prejudiciu de aproximativ 500 de lei persoanei vătămate.

În patru cazuri hoțul a găsit și bunuri cu care a plecat.

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți ”în  perioada 28.08.2024-18.09.2024 a pătruns noaptea, prin efracţie şi violare de domiciliu, în mai multe imobile aflate pe raza comunei Horodnic de Sus, de unde a sustras diverse bunuri în valoare de peste 20.000 de lei”.

După ce polițiștii au adunat probatoriu, procurorii de la Rădăuți au formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului, Gheorghiță Daniel Sbiera.

În ședința de miercuri, 9 octombrie, Judecătoria Rădăuți a admis propunerea și a emis pe numele inculpatului mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşireaa şapte infracţiuni de furt calificat, (patru infracţiuni în formă consumată şi trei infracţiuni rămase în fază de tentativă).



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 10 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.