Monitorul de Suceava Provocare

Managerul Autotehnorom își ia angajamentul că noul drum spre Aeroportul Suceava va fi gata în toamna anului viitor

Florin PAIU

Noul drum județean care va asigura o cale rapidă și directă din municipiul Suceava către Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava ar putea fi gata în toamna anului viitor, spune managerul firmei sucevene Autotehnorom, Ioan Vasile Rîpan, care se va ocupa de execuția efectivă a lucrării.

Deși termenul de execuție din contract este de 24 de luni, Ioan Vasile Rîpan a precizat, pentru Monitorul de Suceava, că lucrarea poate fi executată mult mai repede, existând disponibilitatea necesară de lucru din partea firmei.

După faza de proiectare a lucrării, constructorul speră să fie deja în teren la începutul anului 2025, evident și în funcție de condițiile meteo care vor fi atunci.

Constructorul estimează că în 6 luni de zile va termina construcția noului drum județean care de altfel nu este unul foarte lung, având sub 5 kilometri.  

Prin urmare, toamna lui 2025 este un termen realist pentru predarea lucrării, a declarat Ioan Vasile Rîpan.

Noul drum pleacă de la intrarea în aeroport și se duce în linie dreaptă peste terenuri agricole din Plopeni (UAT Salcea) și ajunge în Burdujeni Sat, cu ieșirea pe strada Plevnei.

Pentru construcția noului drum s-au făcut inclusiv exproprieri pe raza orașului Salcea (sat Plopeni).

Lucrarea mai presupune și un sens giratoriu în zona de acces în aeroport, unde noul drum județean se va intersecta cu drumul județean actual, cel pe care se circulă acum spre aeroport, de pe drumul național Suceava – Botoșani.  

Proiectul drumului include și șase podețe și 12 drumuri laterale.

Noul drum va avea 4,6 kilometri lungime și va rezolva problema traficului spre aeroport, dar va decongestiona într-o măsură și traficul de pe DN 29 Suceava – Botoșani.
La licitația pentru această lucrare au participat șase consorții și firme, însă doar două au avut oferte conforme, care au ajuns la faza finală a licitației.

Asocierea SC Autotehnorom SRL – SC Road Expert Design a fost câștigătoarea licitației, oferind cel mai bun preț.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat la finele săptămânii trecute că a semnat contractul de încredințare a lucrărilor pentru construcția noului drum care va face legătura dintre Aeroportul „Ștefan cel Mare” și cartierul Burdujeni.

Gheorghe Flutur a spus că valoarea investiției este de 23 de milioane de lei (peste 5 milioane de euro), banii fiind alocați de la bugetul Consiliului Județean Suceava.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 25 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.