Monitorul de Suceava Casa de Cultură a Sindicatelor

Maestrul Tudor Gheorghe revine la Suceava cu spectacolul „Vreme trece, vreme vine”

Daniela MICUŢARIU

Maestrul Tudor Gheorghe revine la Suceava cu spectacolul „Vreme trece, vreme vine”. Evenimentul cultural va avea loc luni, 21 octombrie 2024, începând cu ora 19:00, pe scena Casei de Cultură Sindicatelor Suceava.

Tudor Gheorghe va fi acompaniat de Orchestra și Corul Concertino din Chişinǎu, sub bagheta dirijorului și orchestratorului Marius Hristescu.

„Cum termin un spectacol, deja mă gândesc la altul. Trebuie să-mi termin gândurile. Dintotdeauna, eu m-am sprijinit pe marea poezie românească, care este atât de variată, atât de bogată, încât nu ştiu cum s-o acopăr pe toată. Ea mă împinge în faţă. E ca un arc, e un resort care mă împinge: hai, tinere, mai avem de făcut asta şi asta, şi tot aşa! Poezia îşi permite să-mi spună tinere!”, a declarat artistul Tudor Gheorghe, „maestrul vorbelor cântate”.  

Tot el a completat că pentru mulți oameni, trecerea timpului este un motiv major de îngrijorare, pentru mulți, chiar o spaimă. „De când lumea și pământul, oamenii se nasc, trăiesc - bine sau rău - îmbătrânesc și mor. În acest spectacol, trecerea timpului este privită cu îngăduință, cu detașare și chiar cu umor. Nu este un spectacol care să întristeze, ci un spectacol de lucidă meditare asupra vieții.De când mă știu, eu am slujit și slujesc poezia română și nu am avut poeți preferați, ci poeme preferate. Veți regăsi aici, prin versurile alese, poeți ca Eminescu, Arghezi, Macedonski, Vieru, Matcovschi sau Carianopol ori Ion Alexandru”, susține maestrul Tudor Gheorghe.

Biletele costă 180 de lei și pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etaj 1, programul agenției de bilete: de luni până vineri, între orele 9:00-15:00. Informații și rezervări: 0230 523 718.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 21 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.