Monitorul de Suceava

Lili Crăciun și „Codicilul”, la Galeria Zamca

 

Joi, 17 octombrie, de la ora 17, la Galeria de artă Zamca din str. Zamca nr. 17 are loc lansarea celei mai recente creații a scriitoarei Lili Crăciun, romanul „Codicilul”, apărut în cursul acestui an la Editura pentru Artă și Literatură din București. În prezența autoarei, prezentarea o va face prof. dr. Mihaela Grădinariu, scriitor și critic literar, într-un eveniment literar moderat de cunoscuta interpretă de muzică populară și etnolog Gabriela Teișanu, de la Centrul cultural Bucovina. Evenimentul va fi încununat de un recital al cantautorului sucevean Alexandru Teișanu.

Lili Crăciun, absolventă a Liceului Pedagogic din Suceava și a facultăților de Filozofie și Drept din Iași, și-a prezentat constant operele literare – romane, proză scurtă și poezie – în Suceava, în multe orașe din țară și, firește, în capitală. Rând pe rând, romanul de debut „Desculță pe cioburi de oglindă”, urmat de „Menajerele soacrei mele”, „Prizonieri ai umbrelor”, „Pașaport spre paradis”, „Șopârle cu cheiță”, „Din colțul prispei” și „Ancora” și-au croit un drum sigur spre inimile cititorilor din țară, cât și în numeroase comunități ale românilor din Diaspora.

Romanul „Codicilul”, care vă este propus astăzi spre lectură, este o poveste despre legături de familie, moșteniri ascunse și adevăruri care ies la lumină atunci când te aștepți mai puțin. În centrul acestui roman se află complexitatea relațiilor umane și modul în care trecutul ne modelează prezentul. Lili Crăciun reușește, printr-o scriitură rafinată, să creeze un univers în care dilemele morale și secretele de familie se dezvăluie treptat, captând cititorul într-o poveste fascinantă despre identitate, dreptate și iertare.

Lili Crăciun este o autoare cu o voce literară unică, care s-a afirmat prin opere care tratează teme universale precum căutarea de sine, suferința, iubirea și speranța. Cu o carieră literară bine conturată, Lili Crăciun și-a câștigat un loc de respect în rândul scriitorilor contemporani români. Talentul său de a aduce în prim-plan personaje vii, complexe și autentice, face din fiecare roman o adevărată experiență literară.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 14 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.