Monitorul de Suceava

Liberalul Bogdan Gheorghiu le aduce aminte social-democraților că PSD a venit la masa guvernamentală cu acceptul președintelui Klaus Iohannis

Dan COMAN

Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu consideră că acțiunile zilnice ale celor din PSD sunt cele care „dinamitează” actuala coaliție de guvernare. Bogdan Gheorghiu a precizat că PSD a venit la masa guvernamentală cu acceptul președintelui Klaus Iohannis, deoarece PNL a considerat că stabilitatea românilor este mai importantă decât un partid sau un om.

„Din păcate, aceasta nu reprezintă o prioritate pentru social-democrați. Se observă cu ochiul liber că acțiunile dumneavoastră dinamitează zilnic coaliția și stabilitatea țării. Președintele Nicolae Ciucă a avertizat în repetate rânduri că există anumite limite care nu trebuie depășite. Sunteți vinovați de abuz asupra încrederii noastre și a cetățenilor. În loc să vă concentrați pe nevoile reale ale oamenilor, folosiți trompete din teritoriu, sub aburul cozonacului cald care v-a fost servit. Ați transformat momentele de relaxare și imagine într-o prioritate, precum prezența liderilor PSD în centrul orașului, unde au sărbătorit la o felie de cozonac membrii de partid, nicidecum cetățenii. Însă viața nu înseamnă doar campanii electorale și cozonac. Viața este și despre crizele reale, precum inundațiile de la Galați, unde PSD a fost absent când oamenii aveau cea mai mare nevoie”, a declarat Gheorghiu.

El susține că premierul Marcel Ciolacu a știut din timp ceea ce urmează să se întâmple la malurile Dunării, dar nu a luat nicio măsură pentru prevenirea pierderii vieților omenești și a bunurilor materiale. „V-ați plimbat la început pentru imagine, dar ați dispărut exact atunci când trebuia să fiți acolo pentru cei afectați. Tot viața înseamnă și achitarea facturilor către firmele care au sute de angajați și care, din cauza blocajelor create de PSD, nu primesc banii cuveniți. Aceste companii și angajații lor nu pot aștepta, iar responsabilitatea guvernării este să asigure funcționarea economiei, nu doar să participe la evenimente de imagine”, a spus deputatul liberal.

 

Gheorghiu: „Responsabilitatea față de țară și stabilitatea guvernării nu ar trebui să fie sacrificate în favoarea unor interese politice meschine”

 

Bogdan Gheorghiu a mai declarat că un alt eșec de proporții sub conducerea lui Marcel Ciolacu, cu un cost estimat de 1,4 miliarde de euro, se descoperă tot la Galați, care suferă acum o altă pierdere majoră. Gheorghiu spune că un investitor strategic, care intenționa să construiască o fabrică de baterii electrice pentru industria auto, cu potențialul de a crea mii de locuri de muncă bine plătite în regiune, a decis să renunțe la planurile de investiție în România, alegând să exploreze alternative în alte țări din Europa.

„Cauza? O combinație de factori ce includ lipsa de acțiune și de implicare strategică din partea Guvernului, în special a premierului Marcel Ciolacu, care pare să prioritizeze aparițiile publice în detrimentul soluționării problemelor economice critice. Atât premierul Ciolacu, cât și ministrul Economiei, trebuie să furnizeze explicații clare și imediate cu privire la motivele pentru care România a pierdut această investiție majoră. Iar când vine vorba de unitatea de măsură, așteptăm să aplicați aceeași rigoare în cazul candidaturii lui Klaus Iohannis la Senat, cum ați procedat și în trecut, votând cu două mâini pentru Ion Iliescu. E nevoie de consistență și de corectitudine în acțiunile politice, nu doar de calcule politice convenabile”, le-a transmis Bogdan Gheorghiu celor din PSD.

El a subliniat faptul că PNL a demonstrat că își respectă promisiunile și se ține de cuvânt. „Dacă PSD ar fi avut primul premier în acest acord, ne întrebăm dacă ar fi făcut rocada. Judecând după acțiunile de până acum, este greu de crezut.

Responsabilitatea față de țară și stabilitatea guvernării nu ar trebui să fie sacrificate în favoarea unor interese politice meschine. Oamenii merită mai mult”, a încheiat Gheorghiu.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 25 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.