Monitorul de Suceava

Liberalii suceveni consideră că PSD Suceava își construiește argumente pentru a nu mai realiza Autostrada Nordului

Dan COMAN

Purtătorul de cuvânt al PNL Suceava, Alexandru Covașă, a declarat că atacurile secretarului general al PSD Suceava, Cristian Șologon, la adresa șefului administrației liberale, Gheorghe Flutur, pe tema șoselei de centură a orașului Gura Humorului sunt doar argumente pe care social-democrații și le construiesc din timp pentru a nu mai realiza această investiție și nici Autostrada Nordului. „Ați ieșit cu acel comunicat doar pentru a câștiga niște puncte. Numai că nu prea contați la București. Ei hotărăsc lista pentru PSD Suceava. Domnule Șologon, deșteptarea. Și am câteva întrebări. Dacă lucrurile ar fi așa cum le spuneți, de ce a trecut prin Guvern studiul de fezabilitate al șoselei de centură dacă e prost făcut? De ce a fost plătit de către minister? De ce a semnat ministerul cu Consiliul Județean descentralizarea lucrărilor? De ce induceți cetățenii în eroare?”, a spus Alexandru Covașă. El l-a îndemnat pe Șologon să se uite și la prețurile autostrăzilor cu viaducte, cum e cea de pe Valea Oltului sau cum e Autostrada Transilvania, la care prețurile sunt mai mari decât cele de la varianta ocolitoare a orașului Gura Humorului.

„Ce faci, domnule Șologon? Construiești argumente pentru că nu se va mai face Autostrada Nordului? Nu vă este rușine? Cine a oprit Autostrada Moldovei până la Pașcani și nu a mai vrut să o aprobe spre Suceava? Nu PSD? Nu Gheorghe Flutur a deblocat-o? Cine a trecut în programul de guvernare Autostrada Nordului? Nu Gheorghe Flutur? Dumneavoastră construiți trasee fictive, penibile, pe la Voroneț și Slatina. Cum o să meargă tirurile pe acolo?”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PNL Suceava.

 

Covașă: „Nu cred că vă avantajează o luptă cu liberalii și cu Gheorghe Flutur”

 

Alexandru Covașă consideră că această situație seamănă izbitor de bine cu amânarea cu șapte ani a construirii centurii ocolitoare a Sucevei. „Asta trebuie să știe sucevenii. Nu cumva banii se mută în Banat și în sudul României? Nu cumva se uită iar de Bucovina, după ce PSD a venit la putere? Așa cum vindeți locuri de parlamentar, vindeți ca în grădina Ghetsimani și marile proiecte lansate de domnul Flutur și administrația liberală. Nici până la ora asta, ministrul PSD al Sănătății nu a dat drumul la Spitalul de Copii de la Suceava. Autostrada 7, unde Gheorghe Flutur s-a zbătut ca nimeni altul, este contestată și blocată. O fi tot vina lui Gheorghe Flutur”, a mai precizat Covașă. El consideră că Cristian Șologon se face că uită ce a lăsat administrația PSD în Suceava, și anume un „blestemat” de program de gaz metan, „Utilități și Mediu”, prin care a împovărat populația din 61 de localități cu 150 de milioane de euro, bani pe care sucevenii îi plătesc și astăzi. „Și chiar și în aceste condiții, nu ați fost în stare să trageți nici măcar un metru de gaz în mandatele voastre.

Populația Sucevei a rămas cu terenurile împărțite peste noapte de al vostru Cozmâncă, prin Hotărâri de Guvern ilegale, și ne trezim în centrul Sucevei cu mari latifundiari PSD, despre care o să vorbim în perioada următoare, care au cumpărat cu acte de mână de la bieți bătrâni terenurile și au fost transformați în proprietarii lui Cozmâncă peste noapte. Ca să vă intre bine în cap palmaresul vostru, o să facem seriale despre trecutul și amprenta PSD în județul Suceava. Voi, administrația pesedistă, ați lăsat un aeroport de pe care zburau doar ciorile până la venirea liberalilor”, a afirmat Alexandru Covașă. Acesta a mai adăugat că administrația liberală și Gheorghe Flutur lasă viitoarei conduceri a județului un Spital Clinic județean modern, „pe care vă pregăteați să îl transformați în mall în perioada administrației PSD”, precum și sute de kilometri de drumuri, „care duc și la multe din cabanele voastre de vânătoare”. „Nu cred că vă avantajează o luptă cu liberalii și cu Gheorghe Flutur, domnule Șologon. Ați ales greșit atacând capul de listă de la liberali”, a încheiat Alexandru Covașă. 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 08 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.