Monitorul de Suceava

Larisa Blanari susține că Spitalul de Copii de la Suceava este încă o minciună a lui Gheorghe Flutur

Dan COMAN

 

Președinta Organizației de Femei din PSD Suceava, Larisa Blanari, consideră că proiectul pentru construcția unui Spitalul de Copii la Suceava este încă o minciună a actualului președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. “Sunt mamă și îmi doresc din tot sufletul un spital de copii la Suceava. Dar nu suport să văd cum cineva încearcă în mod repetat, de ani de zile, să păcălească un județ întreg cu povestea unui spital de copii”, a spus Larisa Blanari. Ea a adăugat că mamele din acest județ au nevoie de mai mult respect, nu de promisiuni electorale.    

“Chiar nu există limite, nici măcar când e vorba de sănătatea oamenilor, a copiilor? Totul trebuie să aibă o miză electorală, domnule Flutur?”, l-a întrebat Larisa Blanari pe șeful administrației județene. Ea a mai spus ca Spitalul de Copii, un proiect pe care Gheorghe Flutur îl tot anunță în mass-media încă din 2018, nu are nici măcar studiul de fezabilitate finalizat, pentru că întocmirea documentației nu s-a făcut cum trebuie. “De finanțare, nici nu mai vorbim. Asta deși Gheorghe Flutur spunea în 2019 că <Vom găsi surse de finanțare!>. Dar nimic până în 2023. Apoi, în luna mai 2023, tot el spunea: <În scurt timp vom primi bani prin CNI pentru construirea Spitalului de Copii>”, a arătat Blanari. Președinta femeilor social-democrate din județ a atras atenția că nu doar că nu există finanțare, dar nici studiul de fezabilitate nu e terminat. “Mai mult, există un document oficial în care se poate vedea că firma de proiectare nu mai răspunde nici la telefon, nici la e-mail încă din 2022. Scrie negru pe alb. Domnule Gheorghe Flutur, deși știți care e situația reală, veniți totuși în fața oamenilor și livrați aceeași și aceeași minciună. Și o faceți fără nicio reținere și remușcare, într-o bătaie de joc totală față de părinții din județul Suceava. Unii chiar v-au crezut, însă mulți dintre ei și-au dat seama, mai devreme sau mai târziu, că e doar un rol pe care îl jucați atât de bine. Și la alegerile din 9 iunie, <v-au dat jos de pe scenă>. Cele 500 de paturi din Spitalul de Copii pe care le-ați anunțat de fiecare dată când ați vorbit despre acest subiect sunt la fel de reale și palpabile ca și centura orașului Gura Humorului”, a declarat Larisa Blanari.

Ea a spus că Gheorghe Flutur a cheltuit 500.000 de euro din bani publici pentru a le arăta sucevenilor desene cu centura pe care o promite de 12 ani.

“Acum, în octombrie 2024, după ce voturile sucevenilor i-au arătat lui Gheorghe Flutur că nu mai prind minciunile lui, el dă vina pe PSD că îi blochează proiectele. Până și celor mai convinși liberali li se par suspecte afirmații precum <tot ce-i bun pentru județ, pentru suceveni, vrea să facă doar Gheorghe Flutur, însă nu-l lasă PSD>. A fost ministru, senator trei mandate (și mai vrea!) și 12 ani a condus județul, cu bune perioade de timp în care PNL (sau PDL) a fost (și este) la guvernare. E timpul să sancționăm încă o dată aceste derapaje ale lui Gheorghe Flutur. Am convingerea că multe dintre mamele și femeile din județ o vor face chiar la alegerile care vor avea loc de Ziua Națională a României, pe 1 Decembrie”, a încheiat Larisa Blanari. 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 10 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.