Monitorul de Suceava Informații și aplicații

Lansarea proiectului de educație muzeală „Cetatea sub asediu”, dedicat elevilor din clasele I – XII

Daniela MICUŢARIU

Serviciul Cetatea de Scaun din cadrul Muzeului Național al Bucovinei începe seria de activități de educație muzeală prin lansarea proiectului cultural „Cetatea sub asediu”, ce se va desfășura pe tot parcursul anului școlar.

Organizatorii spun că activitatea se adresează elevilor claselor I – XII, scopul acesteia fiind de a-i familiariza pe copii cu monumentele istorice, astfel încât, ca viitori adulți să contribuie în mod conștient  la protejarea acestora. 

Proiectul de educație muzeală „Cetatea sub asediu” este organizat pe două planuri: cel informativ, al cărei conținut este determinat de vârsta și de dinamica grupului,  precum și cel aplicativ, copiii având posibilitatea să își demonstreze abilitățile practice. Prezentarea are la bază informații istorice pe care copiii le vor utiliza în a doua parte a activității.

„Cadrele didactice care doresc să programeze elevii la acest atelier pot opta pentru a doua parte a activității, între o vizită în cetate, unde copiii vor fi puși să își imagineze diferite situații de asediere sau de apărare a cetății, să întocmească un plan de supraviețuire pe timp de asediu, să joace rolul unei iscoade, să identifice părțile componente ale cetății sau să realizeze din carton macheta unei cetăți, pe care să o doteze cu armament specific perioadei medievale, realizat tot din carton”, mai explică inițiatorii proiectului.

Pentru programare sau informații suplimentare, puteți suna la numărul de telefon 0784 275 644.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 20 Ianuarie 2025.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.