Monitorul de Suceava

La 64 de ani, trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru că și-ar fi violat sălbatic soția

Florin PAIU

Procurorii de la Rădăuți au finalizat repede ancheta în cazul unui bărbat în vârstă de 64 de ani acuzat de viol asupra soției sale.

Virgil Luchian a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, la mai puțin de o lună de zile de la comiterea faptei de care este acuzat.
Cazul este unul care șochează de la un capăt la altul.

Virgil Luchian este acuzat că ar fi sechestrat-o pe soția sa, ar fi legat-o de un gard și ar fi violat-o de mai multe ori. Inculpatul s-ar fi folosit de un cuțit și de un aparat cu electroșocuri.

În trecut, bărbatul a fost polițist și a fost condamnat pentru violarea primei sale soții.

Inculpatul este acuzat că pe data de 21 august a.c., în intervalul orar 12.00-17.30, în timp ce se afla la imobilul de pe raza comunei Frătăuții Noi, sat Costișa, într-o anexă gospodărească, fiind în stare de ebrietate, a imobilizat-o pe soția sa de care este despărțit în fapt, folosindu-se de o bandă textilă (chingă) și a legat-o de mâini de un gard din lemn, iar apoi s-a folosit de un cuțit și de o lanternă de protecție cu arc electric (electroșoc) și a constrâns-o pe victimă să întrețină raporturi sexuale normale, orale și anale cu acesta, iar apoi, după ce persoana vătămată a reușit să scape, a urmărit-o cu autoturismul proprietate personală, având asupra sa un cuțit și a amenințat-o cu moartea, creându-i persoanei vătămate o stare vădită de temere.

Cei doi nu erau încă divorțați și se aflau într-un conflict legat de o moștenire. 

După viol, inculpatul s-a urcat la volanul mașinii și a plecat în urmărirea femeii, fapt care i-a mai adus un capăt de acuzare.

Oprit de un echipaj al Secției de Poliței Rurale Gălănești, inculpatul avea o concentrația de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Probele de sânge au indicat ulterior alcoolemia de 1,88 la mie, proba I, respectiv 1,71 la mie, proba II.

Așadar, bărbatul va răspunde și pentru conducere sub influența alcoolului.

Bărbatul în vârstă de 64 de ani nu recunoaște violul asupra soției și a declarat că nu a constrâns-o pe femeie în vreun fel.

Acum aproximativ 20 de ani, același bărbat a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru violarea primei sale soții. Atunci, bărbatul era polițist. Nici atunci nu a recunoscut nimic, iar în urma condamnării și-a pierdut postul de polițist.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 18 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.