Monitorul de Suceava

La 17 ani, trimis în judecată pentru că a ucis un bărbat de 62 de ani

Florin PAIU

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat trimiterea în judecată a unui inculpat minor, pentru comiterea infracțiunii de omor. Este vorba de un adolescent în vârstă de 17 ani, care, pe 25 iulie a.c., s-a antrenat într-o bătaie cu un bărbat în vârstă de 62 de ani, și acesta din urmă fiind agresiv.  

Crima s-a petrecut într-o zonă de pășunat din satul Măgura, comuna Ulma, după un conflict banal.

Bărbatul care avea să moară s-a luat la ceartă cu doi frați, unul de 13 ani și unul de 17 ani, reproșându-le că își pasc vacile pe terenul care îi aparține.

Din cercetările polițiștilor și ale procurorului criminalist de caz a rezultat că primul cu intenții agresive a fost minorul, care a încercat să îl lovească pe bărbatul de 62 de ani. Apoi, acesta din urmă a rupt un leaț de gard și s-a îndreptat spre băiatul de 17 ani.

Inițial, minorul a fugit, dar apoi a rupt și el un leaț dintr-un gard, cu care l-a lovit de mai multe ori pe bărbatul de 62 de ani.

”Inculpatul a smuls şi el la rândul său un ştachet dintr-un gard, a îndoit cuiele care erau prinse de acel obiect, după care s-a îndreptat către victimă, lovind-o cu acel obiect în zona capului. Loviturile au fost atât de puternice încât victima s-a prăbuşit la sol, într-un şanţ de scurgere a apelor pluviale. Apoi inculpatul s-a năpustit asupra victimei, aplicându-i mai multe lovituri de pumni în zona feţei şi a capului”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Bărbatul în vârstă de 62 de ani a fost găsit în șanț de către sora. 

Aceasta l-a luat în casă, dar starea fratelui s-a agravat, astfel încât a chemat o ambulanță, iar bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți. Din păcate, loviturile primite s-au dovedit fatale, iar bărbatul și-a dat ultima suflare în spital.

Minorul în vârstă de 17 ani, Gheorghe C., a fost arestat după comiterea faptei și a rămas după gratii, fiind trimis în judecată, acum, din stare de arest preventiv.

Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie, moartea victimei a fost violentă și a fost cauzată de coma cerebrală traumatică, consecința unui politraumatism.

Procesul privind infracțiunea de omor se va judeca în prima sa fază la Tribunalul Suceava.

 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 19 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.